Arie Hol en Boukje Hol-van 't Oever vierden donderdag hun 50-jarig huwelijk. Loco -burgemeester Ivo ten Hagen kwam hen namens de gemeente feliciteren met een bos bloemen. (Foto: Paul van den Dungen)
Arie Hol en Boukje Hol-van 't Oever vierden donderdag hun 50-jarig huwelijk. Loco -burgemeester Ivo ten Hagen kwam hen namens de gemeente feliciteren met een bos bloemen. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Boukje (67) en Arie (73) vieren gouden huwelijk

Het was de militaire dienstplicht die Arie Hol in de jaren '60 van de vorige eeuw naar 't Harde stuurde, waar de Artillerie een oefenkamp had.

Montfoort - Arie en zijn dienstmakkers komen bijna dagelijks naar Café Regterschot om wat te eten of te drinken en waar de dan nog jonge Boukje van 't Oever achter de bar staat. Als Arie afzwaait, zegt hij: "Hier zien ze mij niet meer terug". Dat heeft hij een paar weken volgehouden en toen zat hij alweer bij Boukje in het café. Van het een komt het ander en 1969 treden zij in Montfoort in het huwelijk. Arie werkt na zijn diensttijd in Willeskop op de steenfabriek van Splinter, tot die in 1974 de deuren sluit. In 1976 gaat hij als chauffeur aan de slag bij Jan Snel, waar hij 30 jaar werkt. Voor hem is de val van de Berlijnse Muur een memorabel moment. Heel wat units van Jan Snel gingen in die tijd naar Berlijn, waar veel bedrijven toen huisvesting nodig hadden. Boukje werkte in die tijd in de gezinszorg, maar ook bij Blokker in Woerden en Mijdrecht. Ze houdt van bingo en puzzelen en Facebook. Arie is o.a. steward bij v.v. Montfoort. Het echtpaar heeft 2 zonen en een dochter en 6 kleinkinderen. Het huwelijk werd op vrijdag 13 juni 1969 gesloten en het getal 13 heeft hen toch altijd geluk gebracht.

Shopbox

Meer berichten