Wethouder Bas Lont nam een kijkje bij het werk aan de Papekopse mozaïekbank en ging meteen ook zelf aan de slag.  (Foto: Margreet Nagtegaal)
Wethouder Bas Lont nam een kijkje bij het werk aan de Papekopse mozaïekbank en ging meteen ook zelf aan de slag. (Foto: Margreet Nagtegaal) (Foto: Margreet Nagtegaal )

Echte Papekopse bank: met koeien, hazen én een trein

Wethouder Bas Lont kwam 'even' kijken bij de mozaïekbank van Papekop. Hij bleef een uur mozaïeken aan de fraaie bank.

Oudewater – In het leegstaande pand van Jan van Dam op het industrieterrein wordt al maanden gewerkt aan de mozaïekbank voor Papekop. Zeven inwoners van Papekop werken naast de vaste groep vrijwilligers wekelijks aan de typisch 'Papekopse' mozaïekbank. Koeien, een trein, hazen, weidevogels en de Dijketelg. Ze staan er allemaal op. "Het is een echte Papekopse bank", aldus een inwoner van Papekop. "Tijdens het mozaïeken is het erg gezellig. Ik ga het straks nog missen". De wethouder kwam ook even kijken en droeg letterlijk zijn steentjes bij. "Ik vind het belangrijk om ook écht wat te betekenen", legde de wethouder uit. De bank is in september klaar. Initiatiefneemster Coby Feller legt uit dat ze gemiddeld vijf maanden met een bank bezig zijn. Ze benadrukt nog eens dat de achterkant van de bank net zo mooi is als de voorkant. Als straks de bank in de bocht bij de spoorwegtunnel geplaatst wordt, is het de moeite waard om ook de achterkant eens goed te bekijken. Voor het derde jaar zitten ze met de mozaïekbank in een leegstaand pand van Jan van Dam. Een mozaïekbank stond in Papekop al langer op het verlanglijstje.

Shopbox

Meer berichten