Carola van Duiven heeft weggeven hoog op haar prioriteitenlijstje staan. ''Mensen hoeven zich niet te schamen als ze iets nodig hebben.''  (Foto: Margreet Nagtegaal)
Carola van Duiven heeft weggeven hoog op haar prioriteitenlijstje staan. ''Mensen hoeven zich niet te schamen als ze iets nodig hebben.'' (Foto: Margreet Nagtegaal) (Foto: Margreet Nagtegaal )
Ken je mij?

Carola van Duiven: Weggeven als levensmotto

In deze rubriek maken we nader kennis met bekende inwoners aan de hand van een aantal persoonlijke vragen. Deze keer Carola van Duiven, bekend om haar 'weggeefschuur', Tjonkie Food en de Share Fair. Weggeven is haar levensmotto. Wie is zij nu eigenlijk?

Carola van Duiven (49) werd in Almelo geboren en kwam toevallig in Oudewater terecht toen ze een huis zocht. "In Oudewater kan veel. Ik hou van de sociale betrokkenheid en dat we elkaar gewoon groeten op straat. Het is een prachtig stadje, nog steeds zonder stoplichten!" Ze gunt iedereen een goed leven en daarom is vanuit haar schuur het weggeven van goede spullen en etenswaren begonnen. Ze zou willen dat mensen zich niet zouden schamen als ze iets nodig hebben. "Je kunt mensen op veel manieren helpen."
Carola houdt van koffiedrinken en kan heel goed niks doen. Reizen is echt haar passie. Werkte vier maanden in de sneeuw, was in Myanmar, Finland, Marokko, Madagaskar en zag ook de zandduinen in Namibië.. Ze maakte daar veel bijzondere momenten mee en het veranderde haar leven. Haar moestuin is op dit moment haar grote hobby. Niet heel verwonderlijk als je weet dat ze ooit de lerarenopleiding biologie deed. "Ik word boos om onrecht en ben op afspraken nogal eens te laat", lacht ze. "Dat zullen mensen wel herkennen!"

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden