Lokale Indië-herdenking met verhalen: Let's sit down

De Nationale Indië-herdenking op 15 augustus in Den Haag krijgt vrijdagavond 16 augustus in Linschoten een geheel eigen invulling om stil te staan bij de slachtoffers van de Japanse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Linschoten - Initiatiefnemer Nico van Asdonck organiseert een samenzijn, oftewel 'kumpulan', waar onder genot van koffie en thee met elkaar gesproken kan worden over deze Indische periode. Het doel is om onder de noemer 'Let's sit down' de tijd nemen om de geschiedenis van Nederlands-Indië door te geven.
Tijdens de lokale herdenking zal daarom het verhaal van de bezoeker centraal staan. Iedereen met Indische/Indonesische ervaringen is welkom om ervaringen te delen aan de koffietafel. Voor muzikale omlijsting is tevens gezorgd: een ensemble speelt liedjes als Terang Bulan, Burung kaktua, Brandend Zand en Ritme van de regen onder het genot van koffie, thee met spekkoek, kelepon en wadjik. Ook andere musici en vocalisten zijn welkom.
Iedereen die behoefte heeft aan een gedenkwaardig samenzijn of gewoon geïnteresseerd is in de achtergronden van Indische streekgenoten, is vrijdag 16 augustus om 20.00 uur in Bij de Tol, Nieuwe Zandweg 12, aan het juiste adres. Voor informatie: Nico van Asdonck via 06-26254391 of info@pinda-saus.nl.

Shopbox

Meer berichten