Op een prachtige nieuwe locatie aan de Kerkwetering kan het Hospice Oudewater al zijn wensen realiseren.
Op een prachtige nieuwe locatie aan de Kerkwetering kan het Hospice Oudewater al zijn wensen realiseren. (Foto: )

Prachtig nieuw onderdak voor Hospice Oudewater

De laatste periode is het bestuur heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees voor een goede oplossing van het huisvestingsprobleem. Maar voorzitter Arie Breur kan zijn vreugde nu niet op over deze bijzondere ontwikkelingen.

Oudewater – Het Hospice is niet meer weg te denken uit de gemeenschap van Oudewater. Dat velen het een warm hart toedragen was te merken in de snelle ontwikkelingen van de laatste maand. Arie Breur vertelt dat in de afgelopen maanden, waarin de druk alleen maar toenam vanwege de aangekondigde sloop van het hele pand, er door verschillende partijen hulp is aangeboden. Wethouder Duindam deed zijn uiterste best om het Hospice te helpen waar dat kon. De gemeente stelde een stuk grond beschikbaar, maar kreeg helaas geen groen licht van de provincie. Daarnaast dienden zich een aantal mensen uit het bedrijfsleven aan om mee te denken, raad te geven en met een aantal mogelijke opties. Arie vertelt: "Op een avond konden we twee panden bekijken. Eén in het centrum en één aan de Kerkwetering. Aan het eind van die avond hebben we als bestuur een keuze gemaakt en kozen we unaniem voor de Kerkwetering."
Het is een vrijstaande woning met aanbouw en veel ruimte, een prachtig uitzicht en een mooie tuin. "Daar kunnen we alles realiseren wat we op ons verlanglijstje hadden staan." Toen kwam alles in een stroomversnelling. Een architect had met een dag de tekeningen klaar, de buren werden benaderd met de vraag hoe men tegenover een hospice in hun buurt zou staan en de ambtenaren zorgden ervoor dat alle vergunningen versneld de deur uit konden. Toen bleek dat alle lichten op groen stonden werd er naar een aannemer gezocht die deze klus op korte termijn zou kunnen klaren. Deze gaat direct na de bouwvak starten met de verbouwing van het pand en hoopt op 1 december op te leveren. Op de begane grond worden drie gastenkamers gerealiseerd en een gemeenschappelijke ruimte en keuken. Boven komen een vergaderruimte, kantoor en een logeerkamer. Arie "Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt."

Het bestuur van Hospice Oudewater heeft een spannende periode achter de rug waarin het op zoek is geweest naar nieuwe of tijdelijke huisvesting vanwege sloop van het pand van de Schuylenburght. Opgelucht halen ze adem omdat er geschikte huisvesting is gevonden. Door veel hulp van lokale ondernemers, de wethouders en ambtenaren van de Gemeente Oudewater is in korte tijd een perfecte plek voor het Hospice gevonden. Het Hospice Oudewater komt straks definitief in het pand aan Kerkwetering 11.

Shopbox

Meer berichten