Trudie Scherpenzeel heeft een aantal mooie plekjes uitgekozen in Linschoten. Hier aan de Engherzandweg langs het water
Trudie Scherpenzeel heeft een aantal mooie plekjes uitgekozen in Linschoten. Hier aan de Engherzandweg langs het water (Foto: )

De mooiste plekjes van..... Trudie Scherpenzeel

Trudie Scherpenzeel deed veel in haar leven. Ze heeft koeien gedreven te paard in Montana en raakte besmet met het reisvirus. Ze vloog zelf met een vliegtuigje naar de ranch. Ze bezocht inmiddels alle continenten en ontmoette daar de lokale bevolking. Maar deze regio is haar thuis. Wat is haar Top 3?

Linschoten - Zowel in het maatschappelijk leven als in de politiek kennen we haar als erg betrokken en zichtbaar aanwezig. Maar ook in haar carrière leerde ze veel door gezond verstand en gewoon haar hart te volgen. Als boerendochter heeft ze altijd van het boerenleven gehouden. ''Mijn geboortegrond is hier, ook mijn beide grootmoeders werden hier vlakbij geboren."

1. De brug midden in Linschoten

"Als je op de brug staat midden in het dorp zie je alles wat Linschoten zo mooi maakt. Je kijkt zowel richting Montfoort als Cattenbroek en het fort. Het prachtige pand van restaurant De Burgemeester ligt daar, het water dat door het dorp stroomt en er ligt een prachtig aangelegde tuin. En natuurlijk voel ik me met de Korte Linschoten die door het dorp heen loopt enorm verbonden omdat die overgaat in de Lange Linschoten."
Trudie wil echt inburgeren in Linschoten, nu ze van woonplaats veranderd is. "Maar ik moet me eerst nog wat meer oriënteren." Ze doet zoveel mogelijk haar boodschappen lokaal, maar zal nog van Oudewater afhankelijk blijven vanwege de grotere middenstand. "Maar ik word echt blij als ik hier op de brug sta. Het is een prachtig dorp."

2. Langs het water aan de Engherzandweg

Vlakbij haar huidige woning aan de Engherzandweg loopt het smalle riviertje de Lange Linschoten vanuit het dorp Linschoten richting Snelrewaard. "Kijk eens hoe mooi het uitzicht hier is. Ik vind het zo rustgevend hier."
Ze wijst ondertussen naar de paarse kattenstaarten langs het water. "Ik maak graag foto's en in de winter maakte ik hier prachtige foto's met rijp aan de bomen.''
Van die foto maakte zij ook haar kerstkaart dat jaar. ''Ik voel me hier ook een soort thuis. Want het is de Lange Linschoten waaraan ik geboren ben."

3. Boerderij De Wulverhorst

Naast het Huis te Linschoten, aan het begin van Cromwijk, in het Linschoterbos ligt de boerderij De Wulverhorst. Een prachtige witte boerderij met houten overstek die ook hoort bij het landgoed. "Het is zo pittoresk dat veel bruidsparen het als locatie kiezen om hun trouwreportage te maken, en ik snap wel waarom", vertelt Trudie.
''Mijn oma van moeders kant is in de boerderij De Wulverhorst geboren. Dat maakt deze boerderij wel heel speciaal. Helaas ben ik nooit binnen geweest. Het is natuurlijk allemaal prachtig, daar aan de Lange Linschoten, maar het komt ook door mijn diepe wortels, door mijn leven en de geschiedenis die ik er mee heb. Net als de boerderij is het allemaal een beetje van mij."

Trudie Scherpenzeel (64) is geboren en getogen in Snelrewaard aan de Lange Linschoten. Als boerendochter wilde ze liever op de boerderij werken dan doorstuderen, maar in haar leven ontwikkelde ze zich in allerlei bestuursfuncties en begon uiteindelijk voor zichzelf. Nu kennen we haar o.a. van de politieke verslaggeving en als parkmanager op IJsselveld.

In deze rubriek vertellen inwoners over hun favoriete plekjes. Trudie Scherpenzeel heeft haar roots in en rond de Lange Linschoten liggen. Ze woont tegenwoordig in Linschoten nadat ze 51 jaar op de ouderlijke boerderij in Snelrewaard heeft gewoond.

Shopbox

Meer berichten