Joke Boon (links en Marjon Crezee voor het Theehuis in Oudewater, dat de locatie belangeloos ter beschikking stelt voor het goede doel. (Foto: Margreet Nagtegaal)
Joke Boon (links en Marjon Crezee voor het Theehuis in Oudewater, dat de locatie belangeloos ter beschikking stelt voor het goede doel. (Foto: Margreet Nagtegaal) (Foto: Margreet Nagtegaal )

Thee drinken voor kinderen in Tanzania

Op 10 september is de opbrengst van het Theehuis voor kinderen in Tanzania. Een actie van Joke Boon en Marjon Crezee.

Oudewater – Het Theehuis stelde de locatie belangeloos ter beschikking voor het goede doel. De zussen Marjon en Joke bereiden zich al een jaar voor op een reis naar Tanzania in oktober. Ze lopen daar de Muskathlon van 63 km en moeten beiden minimaal €10.000 sponsorgeld meebrengen. Met dit geld kunnen tien kansloze kinderen en hun gezin drie jaar ondersteund worden. Jaarlijks organiseert Compassion deze Muskathlon. Marjon; "Mijn eigen kinderen kregen alles wat ze nodig hadden. Het raakt me als ik de verhalen van Compassion hoor. Als ik maar iets kan betekenen, dan doe ik dat."
Tijdens de reis bezoeken ze ook de krottenwijken, maken een safari en bezoeken hun eigen sponsorkind. Op de laatste dag vindt de Muskathlon plaats. "We vinden het erg leuk dat we ook in Oudewater deze actie in het Theehuis kunnen doen. Dan ziet iedereen waar we mee bezig zijn."
Voor dinsdag 10 september kan men er reserveren voor koffie/thee en taart, een lunch of een borrel aan het eind van de dag. Het Theehuis is dan geopend van 10.00-18.00.

Vooraf reserveren is nodig vanwege de beperkte plaatsen: theehuisvoortanzania@gmail.com

Shopbox

Meer berichten