Foto:

Wereldwinkel Oudewater al 20 jaar actief voor een betere wereld

Oudewater - Vijftig jaar geleden ging de eerste Wereldwinkel ter wereld open en wel in Breukelen. In 1998 ontstond ook Stichting Wereldwinkel Oudewater en vanaf 1999 had de Wereldwinkel een vaste plaats op de weekmarkt.

In 2004 is een grote wens in vervulling gegaan.  De Wereldwinkel Oudewater verhuisde naar een pand in de Leeuweringerstraat. Na 11 jaar verhuisde de Wereldwinkel naar een A-locatie in dezelfde Leeuweringerstraat.

Naast de verschillende locaties veranderde ook de uitstraling van de winkel. Van een winkel gericht op foodproducten transformeerde het naar een moderne cadeauwinkel. Dit omdat de meeste foodproducten ook te koop zijn in supermarkten, wat ook de bedoeling is geweest.

Wereldwinkels verkopen niet zomaar cadeaus. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier de kans deel te nemen aan internationale handel, hun organisatie te professionaliseren en hun levensstandaard te verbeteren. De bijna 250 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan.

''De Wereldwinkel blijft belangrijk bij het bestrijden van armoede in ontwikkelingslanden. Wij hebben u als klant nodig voor het voortbestaan van de Wereldwinkel. Daarom krijgt u tijdens de weken van 2 tot en met 14 september bij aankoop een attentie en kans op een mooie prijs. Hiermee willen wij u als klant bedanken voor uw stukje bijdrage aan een betere wereld.''

Shopbox

Meer berichten