Mimoun Loukili is aan het werk in zijn pizzeria Il Falco met op de achtergrond zijn broer Mohammed. (Foto: Paul van den Dungen)
Mimoun Loukili is aan het werk in zijn pizzeria Il Falco met op de achtergrond zijn broer Mohammed. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Il Falco als snel een begrip in Montfoort

Met de nodige ondernemingszin en doorzettingsvermogen besloot Mimoun Loukili in de zomer van 2016 van start te gaan met de verbouwing van het winkelpand op de hoek van de Hoogstraat en de Onder de Boompjes, om in december van dat jaar samen met zijn broer Mohammed zijn pizzeria Il Falco te openen. Een terugblik.

Montfoort - Zowel Mimoun (33) als zijn broer Mohammed (36) zijn beiden in Utrecht geboren. Vader Loukili kwam in de jaren zestig vanuit Marokko naar Nederland om hier te gaan werken. Hij vond een baan bij boekbinderij Albracht in de Bolstraat/Bloemstraat in Utrecht. Deze naam is in Montfoort niet onbekend, omdat Albracht ook een vestiging had op het industrieterrein. In de jaren tachtig kwam ook zijn mevrouw Loukili naar Nederland. Mimoun en Mohammed werden in Utrecht geboren. Zij groeiden op in Oudwijk waar de familie ook een woning had gevonden. Mimoun en Mohammed volgden de lagere school, Mimoun behaalde zijn VWO-diploma aan het Bonifatius Lyceum en studeerde vervolgens Bedrijfskunde. Eerst een jaar in Rotterdam en later in Amsterdam. Daarnaast had hij al vanaf zijn veertiende jaar baantjes in de horeca. Hij werkte ruim acht jaar bij hotel Mitland in Utrecht, waaronder als nachtportier. Lange tijd wist Mimoun niet precies wat hij wilde gaan doen. Zijn broer Mohammed was in Zeewolde een horecaonderneming gestart, maar dat liep spaak. Toen in Montfoort de chocolaterie van Gido van der Kamp leeg kwam te staan besloot Mimoun het pand te gaan huren om er een pizzeria te beginnen. Daarvoor had hij al ervaring opgedaan bij een pizzeria in Harmelen.
Voordat er een pizzabakkerij in kon worden gevestigd, moesten wel eerst de noodzakelijke verbouwingen plaatsvinden en ook de benodigde vergunningen aangevraagd. Uiteindelijk kon in december 2016 de pizzeria Il Falco worden geopend. De goedlachse Mimoun vervolgt: "Vooraf had ik er niet zoveel aandacht aan gegeven, want van mond tot mond reclame is nog altijd het beste. In het begin keken de mensen nog even de kat uit de boom, maar al spoedig begonnen de zaken te lopen. Inmiddels zitten we hier bijna drie jaar en is de klandizie alleen maar verder toegenomen.''
Een deel van de dagelijks gebruikte bloem is afkomstig van molen De Valk. ''Daar hebben wij uiteindelijk ook onze naam van afgeleid."
De winkel heeft twee tafeltjes waaraan de mensen hun bestelling kunnen afwachten. Ook is er sinds kort een vergunning voor een terras aan Onder de Boompjes. Misschien een beetje laat aan het einde van het zomerseizoen, maar er hebben al veel mensen gebruik van gemaakt om daar hun pizza of pastamaaltijd te kunnen nuttigen. Samen met zijn broer Mohammed en zes oproepkrachten is de pizzeria zeven dagen in de week geopend. Naast een groot assortiment pizza's verkopen zij ook verschillende pasta's. Een Nederlands Marokkaanse bedrijfsvoering met een heerlijk Italiaans smaakje.

Shopbox

Meer berichten