Twee grote stappen, vier kleintjes, links, rechts, het bleek moeilijk te onthouden. (Foto: P.v.d.Heuvel v.d.Ven)
Twee grote stappen, vier kleintjes, links, rechts, het bleek moeilijk te onthouden. (Foto: P.v.d.Heuvel v.d.Ven) (Foto: P.v.d.Heuvel v.d.Ven)

Klompendans gewoon omdat het kan...

Nakomelingen van klompenmakers wonen er nog steeds in het dorp. Het zijn er niet veel meer, maar er wordt in Linschoten nog steeds op houten schoenen gelopen.

Linschoten - Vooral tijdens monumentendagen ziet het in Linschoten nog wel eens wit van de geschuurde klompen. Dus meldden zich speciaal voor Open Monumentendag van dit jaar op zaterdag 14 september een groep klompendansers aan.
Onder leiding van dansdocent Astrid van Os oefende de groep met begeleiding van twee accordeonisten eerst maar eens op gewone schoenen. Daarna werden de schoenen gewisseld voor klompen en daarna gingen ook de bijbehorende lange rokken aan.
Die nakomelingen van klompenmakers hebben kennelijk niet veel dansbloed door de aderen stromen, want de vier oefenavonden waren leuk, maar tijdens het dansen was het best afzien. Twee grote stappen, vier kleintjes, links, rechts, het bleek moeilijk te onthouden. Hilarisch want die Linschoters verzonnen gewoon hun eigen danspasjes Het is dan ook echt de Linschoter-klompendans die tijdens monumentendag te zien zal zijn. Voor de tijden: zie de informatieborden in de oude dorpskern.

Shopbox

Meer berichten