De expositie toont foto's gemaakt door leerlingen van het Minkema College in het kader van het 100-jarig bestaan van de school.  (Foto: Minkema College)
De expositie toont foto's gemaakt door leerlingen van het Minkema College in het kader van het 100-jarig bestaan van de school. (Foto: Minkema College) (Foto: )

Jubileumjaar 100-jarig Minkema College in beeld

Woerden - Tot en met maandag 30 september heeft het Minkema College de primeur om als eerste organisatie een expositie te houden in het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Woerden. De expositie toont foto's gemaakt door leerlingen van het Minkema College in het kader van het 100-jarig bestaan van de school.

Wethouder Becht opende de expositie op vrijdag 6 september, in aanwezigheid van de leerlingen van de winnende foto's.
Gedurende 10 maanden is stil gestaan bij het 100-jarig jubileum van het Minkema College. Elke maand stond een thema centraal waarbinnen bijzondere activiteiten plaatsvonden voor de leerlingen, medewerkers, ouders en de omgeving van de school. Zo was er de 'maand van de aarde', de 'maand van wetenschap' en de 'maand van innovatie'. In september wordt het jubileumjaar afgesloten met uiteraard de 'maand van feest'.
Leerlingen konden gedurende de jubileummaanden een foto insturen die paste bij het thema van die maand. Elke maand waren er twee winnaars: één foto werd gekozen door de jury en daarnaast won de foto met de meeste stemmen op social media. Alle winnende foto's zijn te zien tijdens de expositie. "De leerlingen hadden alle vrijheid om een eigen invulling te geven aan het thema en dat heeft hele mooie foto's opgeleverd", aldus Arjan van der Wart, directeur onderwijs.

Shopbox

Meer berichten