Trouwjurken, bijzondere foto's en veel andere attributen zijn zaterdag  te zien bij de expositie van Stichting Oud Montfoort in het Huis van Montfoort. (Foto via Stichting Oud Montfoort)
Trouwjurken, bijzondere foto's en veel andere attributen zijn zaterdag te zien bij de expositie van Stichting Oud Montfoort in het Huis van Montfoort. (Foto via Stichting Oud Montfoort) (Foto: Picasa)

Open Monumentendag: Verliefd, verloofd en getrouwd in Montfoort

Wie tegenwoordig aan plezier en Montfoort denkt, denkt al snel aan trouwen. Aan de oproep om oude trouwfoto's en trouwspullen van meer dan 50 jaar geleden aan te leveren werd goed gehoor gegeven.

Montfoort - Trouwjurken, bijzondere foto's en veel andere attributen zijn te zien bij de expositie van de Stichting Oud Montfoort in het Huis van Montfoort. In de RK kerk is een tentoonstelling over trouwen in de kerk. Molen De Valk is open en zet de wieken in trouwstand. De Hervormde kerk , RK kerk en het Oude Stadhuis zijn open ter bezichtiging. Beklim de torentrap van de hervormde kerk en kijk bij mooi weer tot Amsterdam.
Op straat is een rondtrekkende boerenbruiloft te zien van toneelgroep Graaf Jan. Deze bruiloft zorgt voor spektakel en zit vol onverwachte wendingen. De winkeliers sluiten aan bij het thema. In meer dan dertig etalages is iets van trouwen terug te vinden. Letters in de etalages vormen met elkaar een zin. Als kinderen dit oplossen, ontvangen zij een (pr)ijsje. Invulformulieren te verkrijgen bij de RK kerk.
Alle activiteiten zijn in het centrum tussen 10.00 en 16.00 uur. Op die dag vieren ook twee stellen echt hun bruiloft in Montfoort. Voor hen is het allemaal extra feestelijk.

Shopbox

Meer berichten