Lida Baars heeft een atelier waar ze met veel plezier met porselein werkt. Ook zij geeft invulling aan Open Monumentendag in Oudewater. (Foto: Margo Stekelenburg)
Lida Baars heeft een atelier waar ze met veel plezier met porselein werkt. Ook zij geeft invulling aan Open Monumentendag in Oudewater. (Foto: Margo Stekelenburg) (Foto: Margo Stekelenburg)

Open Monumentendag: Plezier hebben in Oudewater

Het thema van de Open Monumentendag is 'Plekken van Plezier'. Oudewater geeft daar een eigen invulling aan.

Oudewater – Open Monumentendag wordt om 10.00 geopend door wethouder Bas Lont in de Fransiscuskerk. Daar is ook de fototentoonstelling te zien van een groot aantal inwoners die iets doen waar ze veel plezier aan beleven. Caio Haars, aan zijn archeologie, Otto Beaujon, aan zijn fietsenverzameling, de fleurige mozaïekwerken van Coby Feller, de vetplanten van Ada Schoonderwoerd of Lida Baars die met porselein werkt en vele anderen. Een aantal van hen kun je ook op de markt tegenkomen of houden open huis, zeker een bezoekje waard. Op de markt staat de muziektent. Om 12.00 een optreden van Community singing met Cessibon o.l.v. Monique van den Hoogen. Voorafgaand wordt het lied One Day ingestudeerd vanaf 10.45 in de Fransiscuskerk door iedereen die mee wil doen. In de middag speelt Jazz band Just Us. In de Peperstraat zullen allerlei oud-Hollandse spelen te doen zijn voor kinderen. Verder de kunstmarkt en een poppentheater. In de Grote kerk is om 14.30 een Kinderconcert orgel en slagwerk door Dick le Mair & Gerben Mourik. Om 16.30 uur Evensong. Haal een programma van deze dag op bij het TIP en mis niets.

Shopbox

Meer berichten