Oude streekdracht, klompen, praam, handkarren, wagens en figuranten voeren folkloristisch Linschoten zaterdag terug in de tijd. (Foto: S. de Wit Lempers)
Oude streekdracht, klompen, praam, handkarren, wagens en figuranten voeren folkloristisch Linschoten zaterdag terug in de tijd. (Foto: S. de Wit Lempers) (Foto: S. de Wit Lempers)

Open Monumentendag: Linschoten viert folkloristisch feestje

LINSCHOTEN - Historie en monumentendag worden in Linschoten op bijzondere wijze gecombineerd tijdens Open Monumentendag 2019. Houd je niet alleen van historie, maar ook van folklore dan is Linschoten dé plaats om van 10.00 tot 16.00 uur te bezoeken. Oude streekdracht, klompen, praam, handkarren, wagens en figuranten brengen het dorpje terug in de tijd.

De jaarlijkse kermis werd tot ongenoegen van de plaatselijke bevolking en de herbergiers in 1875 afgeschaft. Oranjefeesten bestonden nog niet. Plezier moesten de Linschoters zelf maken. Elke bruiloft of jubileum werd aangegrepen voor een feestje. De burgerbevolking heette daarom elk bruidspaar welkom bij de Trouwkamer. Om die reden wordt er om 11.30 en 13.30 uur een bruidspaar in oude stijl voorgereden bij het gemeentehuis. Het paar wordt om 12.30 en 14.30 uur toegezongen met volkszang in het oude kerkje aan de Nieuwe Zandweg. Omdat het gemeentehuis dit jaar een eeuw in gebruik is, wordt een tentoonstelling ingericht boven in de hal bij de 'jubilaris'. Maak een rondvaart in kleivlet De Avontuur. Bezoek de NaZomerMarkt aan de Hogewerf. Doop- en Huwelijksregister liggen ter inzage in de Grote kerk. Een bruidsparenpresentatie in of in de omgeving van het gemeentehuis is te zien in het Wapen van Linschoten. Een OMD-informatiepunt is te vinden in de Gerechtkamer van het Wapen van Linschoten.

Shopbox

Meer berichten