Burgemeester Pieter Verhoeve ging de Oudewaterse basisscholen langs op wervingstoer voor een jeugdige 'collega'. (Foto: gemeente Oudewater)
Burgemeester Pieter Verhoeve ging de Oudewaterse basisscholen langs op wervingstoer voor een jeugdige 'collega'. (Foto: gemeente Oudewater) (Foto: )

'Sollicitatieprocedure' voor kinderburgemeester gestart

Oudewater - Burgemeester Pieter Verhoeve heeft een tour langs alle Oudewaterse basisscholen gemaakt om leerlingen van groep 8 te enthousiasmeren voor het kinderburgermeesterschap. De bestuurders in de dop kunnen nog tot 24 september solliciteren naar het 'hoogste kinderambt' binnen de gemeente.

De kinderburgemeester gaat met burgemeester Pieter Verhoeve mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Denk bijvoorbeeld aan de intocht van Sinterklaas, de avondvierdaagse en de herdenkingen op 4 en 5 mei. De kinderburgemeester praat ook met de burgemeester en andere mensen in de gemeente over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld over spelen, school of sport. Andere kinderen uit de gemeente kunnen de kinderburgemeester hierom vragen en informatie geven.

Kandidaten kunnen via een brief, e-mail, vlog of filmpje solliciteren, aangeven wat zij belangrijk vinden en waarom zij vinden dat ze een goede kinderburgemeester zijn. Dat moet vóór 24 september via email bestuurssecretariaat@oudewater.nl.

Een jury die voor het grootste deel uit kinderen beoordeelt de aanmeldingen. Daarna mogen enkele kandidaten zich presenteren. Burgemeester Pieter Verhoeve: ''Ik verwacht dat in het najaar de gemeenteraad de kinderburgemeester installeert. Die is wat mij betreft al 'in functie' bij de intocht van Sinterklaas.''

Shopbox

Meer berichten