Waardering voor nieuw schooltaxivervoer

Sommige kinderen uit Oudewater maken voor de rit van huis naar school en omgekeerd gebruik van taxivervoer door de taxibedrijven Van Driel en Willemsen de Koning. Ouders en kinderen waarderen deze nieuwe vervoerders met een 7,3, zo blijkt uit een online vragenlijst. Al zijn er wel verbeterpunten.

Oudewater - De communicatie met de taxibedrijven scoort een 6,7 en de deelnemers gaven hierbij mogelijkheden voor verbetering aan. Zo vinden kinderen het bijvoorbeeld fijn als zij vooraf horen dat er een andere chauffeur dan normaal rijdt. Daarnaast worden wijzigingen in de route of vertragingen nu niet altijd tijdig doorgegeven. Ook is het niet voor alle ouders duidelijk waar en hoe ze klachten kunnen indienen. Beter scoort de chauffeur, cijfer 7,9, en wordt het voertuig zelf met een 8,1 gewaardeerd.
Van de kinderen geeft 70% aan heel tevreden of tevreden te zijn over het schooltaxivervoer. Het grootste deel van de kinderen vindt het fijn dat ze een vaste chauffeur hebben en dat de chauffeur altijd vriendelijk en geïnteresseerd is. De kinderen vinden het ook gezellig in de taxibus.
Wethouder Bob Duindam is blij met de uitkomst: ''Voor ouders en kinderen is een verandering van vervoerder waaraan je goed gewend bent, ongewenst. Wij zijn blij dat het eerste jaar zo positief verlopen is.''

Shopbox

Meer berichten