De oude Cosijnbrug werd tijdens Burendag grondig schoongemaakt door de naaste buren uit de Havenstraat en de IJsselvere. En dat was hard nodig ook. (Foto: Margreet Nagtegaal)
De oude Cosijnbrug werd tijdens Burendag grondig schoongemaakt door de naaste buren uit de Havenstraat en de IJsselvere. En dat was hard nodig ook. (Foto: Margreet Nagtegaal) (Foto: Margreet Nagtegaal )

Buren geven Cosijnbrug grote schoonmaakbeurt

Afgelopen zaterdag was het Burendag. De Cosijnbrug in Oudewater kreeg door de buurt een grote schoonmaakbeurt.

Oudewater – De buren uit de Havenstraat hadden al geprobeerd via gemeente en Rijkswaterstaat aandacht te vragen voor het schoonmaken van de oude Cosijnbrug. Echter zonder resultaat. Sonja Littooy en Gerdine van de Ven lieten het er niet bij zitten. "Zullen we het dan met de Burendag zelf doen?" Alle naaste buren uit de Havenstraat en de IJsselvere werden gemobiliseerd en zaterdag gingen ze met z'n elven aan het werk om alles op en rond de brug grondig schoon te maken. In de week voorafgaand hadden ze schoonmaakbedrijf Vergeer uit Montfoort gevraagd om de bovenkant van de brug al vast te doen. Belangeloos heeft dit bedrijf zeker drie uur werk verricht om de onbereikbare delen schoon te maken. Een geluk bij een ongeluk is er op dit moment een brugwachter aanwezig omdat er softwareproblemen zijn en de brug met de hand bediend wordt. Inwoners vonden het zelfs geen probleem om soms om te rijden vanwege het lang open blijven staan van de brug voor de schoonmaak. Nu maar hopen dat Rijkswaterstaat het de volgende keer zelf doet. De oude brug was na tien jaar hard aan een schoonmaak toe.

Shopbox

Meer berichten