Foto: Foto:
De columns van Margreet

De vlag uit voor Burendag

Ik weet niet of er in onze regio veel initiatieven waren op de Burendag afgelopen zaterdag. Ik weet alleen dat ik zelf verrast werd door mijn eigen buurvrouw met een heerlijk pannetje soep met stokbrood. Dat pannetje soep eet je dan met zoveel liefde op!

Wat zijn je naaste buren toch ongelofelijk belangrijk in woongenot en simpel 'er zijn' voor elkaar. Ik was er ook getuigen van dat de Cosijnbrug in Oudewater door buurtbewoners werd schoongemaakt. Zie het artikeltje elders in deze krant. Wat een geweldig initiatief. En wat was het keihard nodig. Ik sta zelf regelmatig voor deze brug te wachten of vaar er wel eens onderdoor.

Leuker, socialer en veiliger

Afgelopen tijd had ik gezien hoe vuil en slecht onderhouden deze oude mooie brug is. Het zag er niet uit! De entree van Oudewater voor veel verkeer en veel toeristen. Geen visitekaartje voor het zo mooie en oude stadsgezicht. Ik zag ze aan het werk zaterdag die buren daar in de Havenstraat en IJsselvere. Alles aan en op de brug tot en met de grote witte remmingpalen in het water werden grondig schoon geboend. Jawel met milieuvriendelijk schoonmaakmiddel natuurlijk. Op de knietjes het onkruid eruit en pas ophouden als het werk klaar is. Wat zullen de buren daar de komende tijd genieten van hun schone ophaalbrug. Het verhoogt een goede sfeer en saamhorigheid in je eigen straat. Goed gedaan hoor! Voor mij mag de vlag uit voor Burendag! Zeker niet alleen op deze dag. Het belang van een goed contact met de mensen die naast je wonen is in deze individualistische maatschappij van grote waarde. De organisatie van Burendag, Douwe Egberts en Het Oranje Fonds, denken dat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor de buurt. Daar zeg ik ja en amen op. In de buurt van de Cosijnbrug wordt het er ook nog eens schoner van. Hopelijk zal het de officiële instanties wakker schudden!

Margreet Nagtegaal

Shopbox

Meer berichten