Foto: Foto:
De columns van Margreet

De Dag van....

Tegenwoordig heeft elke dag van de kalender een speciale betekenis gekregen. Soms kom je het ineens tegen dat het vandaag de Dag is Van...

Toen ik hiernaar zocht op internet kwam ik een website tegen die alle dagen in een overzicht bij elkaar heeft gezet. FijneDagVan.nl. Het is niet te geloven welke dagen er allemaal in het leven geroepen zijn. Vandaag zou de dag zijn Van de Post en ook Krokettendag. Heeft helemaal niets met elkaar te maken en mogelijk merkt u er helemaal niets van tenzij iemand uit de branche of media wereld er wat over wil zeggen. Het lijkt mij een beetje doorgeslagen. Je weet wel, de bomen en het bos verhaal. Trouwens die dagen bestaan natuurlijk ook al, de Dag van Het Bos en de Boomfeestdag.

De Dag van het Handen Wassen of van Het ei

Ik zal u noemen wat er deze week verder nog in de planning staat. De Dag van de Schoolbibliotheek, dag voor Fatsoenlijk Werk, Wereld Habitatdag, Zombiedag, Dag tegen de doodstraf, Dag van het Zicht, Dag van Het ei, Dag van het Huren enz. Voor volgende week Dag van de Boerin, Dag van de Witte Stok, Dag van het Handen Wassen, Dag van de Ruggegraat enz. Het gaat natuurlijk nergens meer over. Het lijkt er op dat er voor alle maatschappelijke onderwerpen, ziekten of dieren wel een Dag Van in het leven is geroepen. En iedereen mag dat blijkbaar ook zo maar doen. Er zijn inmiddels zoveel belangrijke onderwerpen dat er geen dagen genoeg zijn in het jaar. Veel kalenderdagen hebben dan ook al drie of meer thema's gekregen. Als je graag op de hoogte wilt zijn welke dag vandaag gevierd wordt sturen ze van genoemde website zelfs een watts-appje om je dagelijks te laten weten wat er die dag gevierd gaat worden. 't Is maar dat je het weet. Blijkbaar nog niet genoeg externe prikkels om je leven invulling te geven.

Margreet Nagtegaal

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden