Bevrijdingsfeest Linschoten 1945. Het was onvergetelijk en voor iedereen. Dat is wat de organisatie van '75 jaar Vrijheid' met wat extra hulp wil realiseren.
Bevrijdingsfeest Linschoten 1945. Het was onvergetelijk en voor iedereen. Dat is wat de organisatie van '75 jaar Vrijheid' met wat extra hulp wil realiseren. (Foto: )

Linschoten bereidt zich voor op 75 Jaar Bevrijding

LINSCHOTEN - Ook in Linschoten is er inmiddels begonnen met de voorbereidingen van de viering van '75 jaar Vrijheid'.

De gedachte is om een mooi dorpsfeest te organiseren met verschillende onderdelen. Inmiddels hebben een aantal verenigingen en een dorpsinwoonster al aangegeven om mee te willen werken aan dit Vrijheidsfeest. Maar dat is nog lang niet genoeg.
De groep bestaat momenteel nog uit een afvaardiging van de Stichting LiBel, Stichting Veteranen Lopikerwaard en Vereniging Oud-Linschoten, maar dat is niet voldoende. Het feest om de vrijheid te vieren is bedoeld voor elke inwoner. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een beroep wordt gedaan op de inzet en inbreng van alle dorpelingen. Je hoeft daarvoor niet beslist lid te zijn van een vereniging. Samen met een buurvrouw, vriend, vriendin of buurtgenoot, iedereen kan zich voor inzetten voor dit plaatselijke Vrijheidsfeest.
Doel is om met afvaardigingen uit de complete dorpsbevolking een programma samen te stellen en uit te werken. De organisatie staat open voor ideeën van diverse generaties Linschoters. Denk niet te lang! Het is de hoogste tijd om plannen te maken en een raamwerk op te zetten.

Schuif aan op maandagavond 14 oktober om 20.00 uur in het dorpshuis aan de J. Barneveldstraat of meld je meteen aan via: voorzitter@stichtinglibel.nl of 06-26332041.

Shopbox

Meer berichten