De banner met het nieuwe logo en motto buiten op het kerkgebouw is een start om Vitaliteit vorm te geven. (Foto: Vitaliteitsgroep)
De banner met het nieuwe logo en motto buiten op het kerkgebouw is een start om Vitaliteit vorm te geven. (Foto: Vitaliteitsgroep) (Foto: Vitaliteitsgroep Geboorte Johannes de Doper geloofsgemeenschap)

RK Johannes de Doperkerk kiest voor vitaliteit die raakt

In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten vanwege de onvermijdelijke krimp die al jaren aan de gang is in de RK kerk, heeft de geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper Montfoort-Linschoten vier jaar gepassioneerd nagedacht.

Montfoort - In verschillende samenstellingen werd gedeeld wat de geloofsgemeenschap gaande houdt, inspireert en bevestigt. De vitaliteitsgroep werd daarin begeleid door pastor Marion Korenromp, vaak samen met extern adviseur Henk Brussel.
Er werd de afgelopen vier jaren een boeiende en belangrijke ontwikkeling doorgemaakt op weg naar - meer - vitaliteit. ''Er werd ontdekt dat het ons vooral om Ontmoeten gaat en als motto werd omarmd 'Ontmoeten ráákt!'. Daarmee willen we de toekomst in, om onder mensen aanwezig te zijn waar Ontmoetingen er toe doen, binnen en buiten de kerk.''
Met als startschot het Dank-je-wel weekend van 4, 5 en 6 oktober zal de geloofsgemeenschap na al die jaren eindelijk de vruchten plukken van dit proces door de Ontmoeting handen en voeten te geven.
Het nieuwe motto werd vrijdagavond 4 oktober onthuld, tezamen met het gloednieuw ontworpen logo . Uit volle borst werd het lied meegezongen: “Blijf niet staren op wat vroeger was. Sta niet stil in het verleden. Ik, zegt Hij, ga iets nieuws beginnen; het is al begonnen, merk je het niet?”.
De banner met logo en motto buiten op het kerkgebouw is een start om Vitaliteit vorm te geven binnen en buiten de geloofsgemeenschap.

Shopbox

Meer berichten