Diana Hoogvorst, buschauffeur bij Syntus zet zich in voor zwerfkittens op industrieterrein IJsselveld. (Foto: Paul van den Dungen)
Diana Hoogvorst, buschauffeur bij Syntus zet zich in voor zwerfkittens op industrieterrein IJsselveld. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Tal van zwerfkatjes bevolken IJsselveld

Onder de containers aan de Oeverweg in Montfoort leven tal van zwerfkatten. Het overgrote deel is niet gesteriliseerd of gechipt, waardoor er constant nieuwe aanwas ontstaat. Gelukkig zijn er nog vrijwilligers die zich het lot van deze dieren aantrekken.

Montfoort - Het is alweer een aantal weken geleden dat Diana Hoogvorst uit Montfoort, buschauffeur bij Syntus, tijdens een van haar ritten naar de remise aan het Tasveld werd geconfronteerd met overstekende kittens. Ze ging op onderzoek uit en trof de veelal erg jonge katjes aan in de struiken op en rond het terrein van Syntus. "Ik ben een dierenliefhebber en vind het wel bijzonder dat er hier zoveel zijn. Meestal komen ze hier in de vroege ochtend en 's avonds rond zes uur. Dan zoeken ze naar eten. Ik ben begonnen met wat blikvoer en speciale kattenmelk. Gelukkig zijn de meeste chauffeurs hier ook begaan met het lot van deze dieren.''
Al snel bleek, dat ze onder de containers bij de Trappenfabriek leven en dan de druk bereden Waardsedijk Oost oversteken naar het remiseterrein van de bussen. ''Menig poesje heeft die oversteek al met de dood moeten bekopen. Daarom heb ik via mijn Facebookpagina aandacht gevraagd voor dit probleem en een actie gestart. Zelfs de chauffeurs van Syntus hebben al 100 euro bij elkaar gebracht."
Diana heeft intussen contact gelegd met Ina en Ton Bunnik in Montfoort. Ina is van de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e/o en wist dat dit probleem al langer speelde. Zij hebben zelf vangkooien gemaakt en gaan regelmatig naar het industrieterrein IJsselveld om kittens te vangen. Ton Bunnik zet ook infraroodcamera's in, om zo te kunnen zien waar al dat kattenvolk vandaan komt en rondzwerft. Dat maakt het plaatsen van een vangkooi ook gerichter. Ina is heel stellig en zegt: "Deze zwerfkatten moeten gewoon gevangen, gesteriliseerd dan wel gecastreerd en gechipt worden en daarna weer terug naar hun stekkie en zolang dat niet gebeurt, zal dit probleem tot in de lengte van dagen blijven bestaan."

De Stichting Dierenhulpverlening Woerden en omstreken is altijd bereikbaar op 0348-414242 of kijk op hun website www.dierenhulpverleningwoerden.nl voor meer informatie of om te doneren. Ook op de speciale webpagina www.gofundme.com/f/zwerfkatten-en-kittens-op-industriepark-ijsselveld (denk aan de streepjes) is hierover informatie te vinden en kunt u een donatie doen. Donaties zijn belangrijk om daarmee de sterilisaties te kunnen blijven betalen.

Shopbox

Meer berichten