Yvonne Verbeij organiseert de ruilbeurs Recycle Sint: Duurzaam en gratis Sinterklaas vieren is haar passie. (Foto: Margreet Nagtegaal)
Yvonne Verbeij organiseert de ruilbeurs Recycle Sint: Duurzaam en gratis Sinterklaas vieren is haar passie. (Foto: Margreet Nagtegaal) (Foto: )

Recycle Sint houdt van speelgoed ruilen

Er waren al eerder initiatieven in Oudewater omtrent een gratis ruilbeurs voor kinderkleding of speelgoed. De speelgoedruilbeurs krijgt nu een vervolg in Sinterklaas-sfeer.

Oudewater – Het is vooral de passie en gedrevenheid voor een gratis ruilbeurs die Yvonne Verbeij zo aanpreekt. "We hebben zoveel mooi speelgoed dat vaak ongebruikt op zolder staat. Onze kinderen spelen er wel even mee maar na een poosje wordt er niet meer naar omgekeken. Ze hebben gewoon teveel." Het principe van gratis en ruilen vindt Yvonne heel belangrijk. Toen de ruilbeurs niet meer werd georganiseerd in Oudewater vond ze dat heel jammer. In haar eentje heeft ze nu deze Recycle Sint weer opgezet. "Alles steeds nieuw kopen is duur, slecht voor het milieu en helemaal niet nodig. Ruilen is veel leuker."
Heel graag wil ze met deze actie ook gezinnen met minder financiële mogelijkheden helpen om een heerlijke pakjesavond te kunnen hebben. Het Cultuurhuis wil eenmalig een ruimte gratis beschikbaar stellen voor deze ruilbeurs. Er kunnen maximaal 50 personen in. Aanmelden om mee te doen is verplicht. Dan ontvang je ook alle spelregels. In Driebruggen wordt ook regelmatig een ruilbeurs gehouden en Yvonne kreeg daar veel informatie hoe je het beste het kunt organiseren. "Uit ervaring weet ik dat voor baby's er altijd veel speelgoed is, maar voor de doelgroep van kinderen van 8 t/m 15 veel minder. Voor hen zou ik wel graag ook speelgoed willen krijgen. Ook als mensen niet zelf komen en wel iets voor deze groep hebben liggen zou het fijn zijn als het gebracht wordt." In principe moeten er minimaal 10 artikelen worden ingeleverd en mag men een volle shopper weer mee nemen." Alles wat overblijft gaat zoveel mogelijk naar een goed doel. Voor een volgende ruilbeurs is Yvonne al op zoek naar een gratis locatie. Ze hoopt dat het een gezellige ruilbeurs wordt waar mensen blij van worden. Als je mee wilt doen, speelgoed wilt inleveren of suggesties hebt voor een locatie of bestemming voor overgebleven speelgoed, meld je dan via recyclesintoudewater@gmail.com

Met de Sint in aankomst organiseert Yvonne Verbeij een ruilbeurs voor speelgoed. Ze noemt het Recylce Sint, een bewuste manier om het Sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren. Veel speelgoed verdwijnt na een poosje weer in de kast of op zolder terwijl het nog goed en mooi is. Overtollig speelgoed kan worden ingeleverd en geruild voor ander speelgoed. Op 15 november kan je in de ochtend in het Cultuurhuis speelgoed brengen en 's avonds om 20.00 is de ruilbeurs. Alleen speelgoed brengen kan ook.

Shopbox

Meer berichten