Foto: © Ton Borsboom i.o.v. Rijkswaterstaat

A12 naar verwachting komend weekend weer volledig open

De uitvoering van de werkzaamheden aan de Galecopperbrug in de A12 bij Utrecht verlopen voorspoedig, zo meldt Rijkswaterstaat. Als zich geen tegenvallers voordoen, zoals heftige regenval, dan is de A12 weer volledig beschikbaar in het weekend van 2 en 3 november.

De afgelopen weken is 24 uur per dag doorgewerkt aan het vervangen van de voegen van de Galecopperbrug. De zuidbrug heeft nieuwe voegovergangen gekregen die speciaal ontworpen zijn voor de brug. Hierdoor kan verkeer richting Arnhem ook in de toekomst vlot en veilig over de snelweg A12 bij Utrecht blijven rijden.

Het vervangen van de voegovergangen heeft iets meer dan vijf weken gezorgd voor zeer zware verkeershinder op snelwegen richting Utrecht, en op lokale wegen in Utrecht en Nieuwegein. Om de snelwegen beschikbaar en veilig te houden, zijn onderhoudswerkzaamheden als deze noodzakelijk. Rijkswaterstaat wil iedereen bedanken voor het waar mogelijk kiezen van ander vervoer, het uitstellen van de reis of mijden van de spits.

Tot zondag 10 november 2019 vinden er nog enkele afrondende werkzaamheden plaats, waaronder het terugbrengen van de oorspronkelijke belijning. Dit gebeurt tijdens een aantal nachtafsluitingen. Ook vervangt Rijkswaterstaat in deze periode zes zogeheten opleggingen onder de brug. Dit geeft geen hinder voor het weg- of scheepvaartverkeer.

Ook de komende jaren zijn er nog onderhoudswerkzaamheden nodig aan de Galecopperbrug, onder andere aan de voegovergangen van de noordbrug. Deze werkzaamheden moeten nog worden ingepland.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden