Foto: Ton Borsboom i.o.v. Rijkswaterstaat

Galecopperbrug / A12 zaterdagochtend 07.00 uur weer volledig open

De werkzaamheden aan de Galecopperbrug in de A12 bij Utrecht zijn voor het weekend afgerond. Rijkswaterstaat meldt dat de afzettingen zaterdagochtend 2 november om 07.00 uur van de weg zijn.

Het verkeer op de A12 Utrecht richting Arnhem kan vanaf dat moment weer volledig gebruik maken van de zuidbrug. Ook de verbindingsboog van de A2 Den Bosch naar de A12 Utrecht is dan weer beschikbaar.

Rijkswaterstaat werkt sinds 26 september 24 uur per dag aan de vervanging van de voegovergangen op de zuidbrug van de Galecopperbrug (A12) bij Utrecht. Inmiddels zijn de laatste asfalteringswerkzaamheden afgerond. Vrijdagochtend 1 november is gebleken dat het werk succesvol kan worden afgerond. Komende nacht en ochtend haalt de aannemer de afzettingen en omleidingsborden van de weg. Zaterdag 2 november is de weg vanaf 07.00 uur weer geopend.

Het vervangen van de voegovergangen zorgde iets meer dan vijf weken voor zeer zware verkeershinder op snelwegen richting Utrecht, en op lokale wegen in Utrecht en Nieuwegein.

Tot zondag 10 november 2019 vinden er nog enkele afrondende werkzaamheden plaats, waaronder het terugbrengen van de oorspronkelijke belijning. Dit gebeurt tijdens een aantal nachtafsluitingen, waarbij het verkeer lokaal wordt omgeleid. 

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden