Diny Kroon-Burgers maakte een wanddoek van oude borduurwerken voor het atrium van de Antoniushof.  (Foto: Paul van den Dungen)
Diny Kroon-Burgers maakte een wanddoek van oude borduurwerken voor het atrium van de Antoniushof. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Wandkleed klaar voor atrium Antoniushof

De bewoners van het Woonzorgcentrum Antoniushof in Montfoort krijgen woensdagmorgen uit handen van Diny Kroon - Burgers (61) een groot wanddoek aangeboden. Er is een speciaal plekje in het atrium voor uitgezocht waar het zal komen te hangen.

Montfoort - Het is nu al ruim een jaar geleden dat Diny Kroon bij de handwerkwinkel @Home4You in Bodegraven een wandkleed zag hangen. Dat kleed bestond uit allemaal verschillende borduurwerken. Diny was op slag verliefd en dacht bij zichzelf, "dat wil ik ook gaan maken". Eenmaal weer thuis in Montfoort liet het idee haar niet los. "Handwerken is wel een beetje mijn lust en mijn leven. Dat heb ik van huis uit meegekregen. Mijn moeder hield daar ook van en in de loop van de jaren heb ik al heel wat borduurwerken gemaakt. In november van het vorig jaar deed ik een oproep op Facebook. Ik vroeg daar om oude borduurwerken die vaak al jarenlang in een kast of op zolder liggen."
Ook in deze krant werd in een artikel een oproep geplaatst. Het gevolg was wel dat er vanuit de hele omgeving hand- en borduurwerken bij Diny werden afgeleverd. Niet alleen uit Montfoort, maar ook uit IJsselstein, Oudewater, Linschoten en Benschop en zelfs uit Kaapstad, Zuid-Afrika. De daar woonachtige Montfoortse Wouda de Rooy had familie uit Montfoort op bezoek. Aan hen gaf zij een borduurwerk mee, dat op die manier ook bij Diny Kroon terecht kwam.
Het hele doek heeft een afmeting van 1.45 x 1.55 meter. Dat moest wel een beetje precies, want deze maten zijn door de Antoniushof opgegeven en daarvan moest niet worden afgeweken. Diny vertelt dat zij er zo'n 187 uur in heeft gestoken om tot dit resultaat te komen. "Dat zijn aardig wat uurtjes, maar het was fantastisch om te doen", zegt Diny enthousiast. Ik heb nog genoeg werkjes liggen om straks te beginnen met een wandkleed voor Linschoten. Dat doek moet zo'n 1.25 x 1.85 meter gaan worden.'' En wie weet komt er daarna nog wel een wanddoek want, zegt Diny, als je met dat handwerkvirus bent besmet, is er geen weg meer terug.

Diny Kroon kreeg de borduurwerkjes van particulieren die haar oproep in De Zenderstreek hadden zien staan. "Ik kan die mensen niet allemaal persoonlijk bedanken, maar daar is dit dan een mooie gelegenheid voor. Dankzij al die ontvangen borduurwerkjes, is het mij gelukt er een heel mooi wandkleed van te maken." Woensdagmorgen om 10.30 uur krijgt het kleed zijn plek in het atrium van de Antoniushof. Na een kleine pauze begint Diny hierna aan een wandkleed voor Linschoten.

Shopbox

Meer berichten