Linda Seij presenteert haar boek binnenkort in The Readshop. ''Ik wil een taboe doorbreken en lotgenoten helpen op de been te blijven." (Foto: Margreet Nagtegaal)
Linda Seij presenteert haar boek binnenkort in The Readshop. ''Ik wil een taboe doorbreken en lotgenoten helpen op de been te blijven." (Foto: Margreet Nagtegaal) (Foto: Margreet Nagtegaal)

Oudewaterse schrijft boek na diagnose kanker

Linda Seij hield een dagboek bij nadat ze de diagnose kanker kreeg. Het wordt nu in boekvorm uitgegeven.

Oudewater – Twee jaar geleden begint Linda Seij een dagboek bij te houden nadat ze de behandeling te horen kreeg vanwege een tumor in haar endeldarm. "Ik moest mijn verhaal kwijt en wilde daar mijn omgeving niet teveel mee belasten. Mijn dagboek werd zo mijn dagelijkse gesprekspartner." Ze vertelt daarin openlijk over deze zware periode in haar leven. "Ik besefte me dat veel mensen niet beseffen waar je doorheen gaat." Wat aanvankelijk niet de opzet was van haar dagboek gebeurt nu toch. Het wordt als boek uitgegeven. Ook de betrokken artsen hebben dit aangemoedigd. Linda volgde een nieuwe therapie genaamd 'Wait and See' om te voorkomen dat ze een permanente stoma zou krijgen. De titel van haar boek 'We gaan het zien' refereert aan deze therapie. Haar boek is makkelijk leesbaar, herkenbaar en met veel humor en emoties geschreven. ''Ik wil een taboe doorbreken en lotgenoten helpen op de been te blijven." Op woensdag 13 november houdt ze in The Readshop in Oudewater een boekpresentatie / lezing van 19.30-21.30. Het boek is daar te koop voor €15,- De winst van dit boek gaat naar het KWF.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden