Vrijwilligers zijn inmiddels begonnen met het sloopwerk in het kerkgebouw De Rank, waarna het eerste deel van de verbouwing kan beginnen. (Foto: Paul van den Dungen)
Vrijwilligers zijn inmiddels begonnen met het sloopwerk in het kerkgebouw De Rank, waarna het eerste deel van de verbouwing kan beginnen. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Kerkgebouw De Rank ondergaat metamorfose

Zoveel hoofden, zoveel zinnen. Na bijna drie jaar praten is de kogel letterlijk en figuurlijk door de kerk en ondergaat het gebouw De Rank van de Protestante Gemeente Montfoort een ingrijpende verbouwing.

Montfoort - Al 44 jaar staat gebouw De Rank aan het Bospad in Montfoort. Het is toe aan onderhoud en verandering. Projectleider Arnoud van der Leede vertelt dat de jeugd vorige week al de eerste sloophandelingen heeft verricht. Het meer stevigere werk wordt nu uitgevoerd door vrijwilligers. "De functie van kerkgebouwen is de laatste decennia aanzienlijk veranderd. Multifunctioneel zorgt ook voor extra inkomsten. Er komen nieuwe toiletten inclusief een mindervalide toilet en er wordt een 24 uur uitvaartkamer gebouwd. De huidige hal wordt vergroot door de twee nevenzalen samen te trekken en er komt een nieuwe ingang. Het hele gebouw krijgt nieuwe vloerbedekking en de kerkzaal ook nieuwe beglazing".

Bouwbedrijf Ad Spruit doet de verbouwing, waarbij het in de bedoeling ligt om de 24 uur kamer voor de Kerst te hebben afgerond. Na de feestdagen start de tweede fase. Architect Edgar Vendrig tekende voor het idee en styliste Daniëlle van der Leede van Bureau Lyse zorgt voor kleur en aankleding.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden