Gerrie den Boer-de Heer was 16 toen ze in 1964 overstapte van het meisjes- naar naar het volwassenenkoor.  (Foto: Janneke Severs-Hilgeman)
Gerrie den Boer-de Heer was 16 toen ze in 1964 overstapte van het meisjes- naar naar het volwassenenkoor.  (Foto: Janneke Severs-Hilgeman) (Foto: Janneke Severs-Hilgeman)

Zingt Gode Lof bereikt zeer hoge leeftijd

De naam Zingt Gode Lof klinkt velen wellicht ouderwets in de oren, maar ondanks de zeer hoge leeftijd van de Christelijke Gemengde Zangvereniging gaat het koor met haar tijd mee. Dat hoopt het inmiddels 95 jaar oude zangkoor te bewijzen tijdens het jubileumconcert op zaterdagavond 16 november.

LINSCHOTEN - Omdat het meisjeskoor van Zingt Gode Lof in 1964 werd opgeheven maakten Corrie Voorbij en Gerrie de Heer, 17 en 16 jaar oud, de overstap naar het volwassenenkoor. Het was voor deze buurmeisjes wel even wennen tussen oudere koorleden. Ze misten hun leeftijdsgenoten, maar het zingen bleef leuk. Daarnaast was het koor voor meisjes even iets anders dan het leven op de boerderij, ver van het dorp. Bij het meisjeskoor behoorden zanguitvoeringen en –concoursen tot de hoogtepunten. Corrie verhuisde naar het grote Rotterdam, maar Gerrie bleef. Ze trouwde veehouder Kees den Boer en werd boerin. Ondanks de werkzaamheden die het boerenbedrijf en het gezin met zich meebrachten heeft zij haar koorlidmaatschap nooit opgezegd. "De repetities zijn een aangenaam verzetje", legt ze uit. "Elke week twee uur ontspanning, heerlijk! Ik houd mijn stem graag op conditie en geniet enorm van de warmte en hartelijkheid in de groep."

In principe gaat ze altijd. Toen de kinderen klein waren had Kees op mijn kooravond 'dienst' in huis. Ik verzuimde bij het koor alleen na een bevalling, een jubileumfeest of als er op de boerderij gekuild werd, want dan had ik de zorg voor de dieren.''
De inmiddels ex-boerin heeft in die jaren ook bestuursfuncties in de vereniging vervuld. Maar haar voorkeur gaat echt uit naar repetitieavonden in aanloop naar een uitvoering.

Daarom is zij nu helemaal in haar element, want het jubileumconcert staat over een week voor de deur. Dan zal het koor een muziekstuk ten gehore brengen dat uit meerdere delen bestaat. Drie solisten, een aantal musici en Acapellagroep Double G zullen daaraan medewerking verlenen. "In het begin dacht ik er soms anders over, maar nu heb ik alle vertrouwen in een geweldig eindresultaat.''

Jubileumconcert 95-jarig Christelijke Gemengde Zangvereniging Zingt Gode Lof onder leiding van dirigent Alyde Touwen. Op zaterdag 16 november in 't Kruispunt, Nieuwe Zandweg 16 te Linschoten. Met instrumentale begeleiding door gastmusici en ervaren vocale solisten. A capellagroep Double G zorgt voor een jong geluid met onder meer gospels. Aanvang om 20.00 uur; koffie en thee staan klaar vanaf 19.15 uur. De entree is gratis, maar elke gift is welkom.

Shopbox

Meer berichten