De straten van de Montfoortse binnenstad  vulden zich maandagavond met zo'n 400 deelnemers aan het protest van Behoud Ouderenzorg Montfoort. (Foto: Paul van den Dungen)
De straten van de Montfoortse binnenstad vulden zich maandagavond met zo'n 400 deelnemers aan het protest van Behoud Ouderenzorg Montfoort. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Montfoort loopt uit voor behoud ouderenzorg

Montfoort - Maandag rond 18.45 uur verzamelen de eerste demonstranten zich bij de Jumbo. De gratis koffie van de supermarkt vindt gretig aftrek. Intussen groeit het aantal deelnemers.

Klokslag 19.15 uur zet de stoet zich luidruchtig in beweging. Zo'n 400 demonstranten met trommels, fluiten, bekkens, deksels, pannen geven op deze manier uiting aan hun ongenoegen over de sluiting van de Vlinderhof en de Bloesemhof door de Rijnhoven. In het St. Joseph opent burgemeester Van Hartskamp de avond waarna sprekers uit de verschillende Montfoortse geledingen het woord krijgen. Leendert Scheel namens B.O.M. vraagt verhuizing bewoners te voorkomen die nu al veel stress ondervinden. "Een gemeenschap die niet voor zijn ouderen zorgt, verliest daarmee zijn trots en waardigheid." Rita Noordermeer, bewonerscommissie Antoniushof biedt de burgemeester 1092 handtekeningen aan. Ton van der Made van het Knooppunt met 1150 leden vraagt om 1 minuut stilte om hier eens goed over na te denken. Wethouder Ten Hagen reageert op de situatie, maar is volslagen duidelijk. Sluiting is onvermijdelijk. Gemeente onderzoekt wat mogelijk is. In de daarna gehouden Forumvergadering vraagt Ineke Langerak namens de oppositiepartijen aan het college om deel te nemen aan een crisisteam.

Shopbox

Meer berichten