Burgemeester Van Hartskamp-De Jong (rechts) bracht een bloementje bij het jubilerende echtpaar. Foto J. Severs Hilgeman
Burgemeester Van Hartskamp-De Jong (rechts) bracht een bloementje bij het jubilerende echtpaar. Foto J. Severs Hilgeman (Foto: )

Verliefd, verloofd en al vijftig jaar getrouwd

LINSCHOTEN - Cor Stigter had nog geen verkering toen zijn broer ging trouwen maar hij 'mocht' wel een meisje meenemen. Tijdens de uitvoering van Zanglust was zo'n beetje de voltallige dorpsjeugd aanwezig. Daar in de gemeentezaal trof hij ook zijn voormalige klasgenootje Marrie Hoogendoorn. Na vier jaar verkering werd verloofd en een jaar daarna getrouwd. Op 27 november was dat alweer 50 jaar geleden.

Cor woonde vanaf tweejarige leeftijd in 'Nooit Gedacht', achter het bos. De dubbele arbeiderswoning uit 1908 was niet voorzien van sanitaire voorzieningen. Cor doorliep de slagersvakschool en vond een prima leermeester in slager GeertJan Verweij. Beide ouders van Marrie waren afkomstig uit plaatselijke veekoopmansfamilies. Cor kon door zijn vakmanschap mooi helpen bij noodslachtingen. Tot haar huwelijk was Marrie werkzaam als laboratoriummedewerkster in ziekenhuis Ope Dei Woerden. De woningnood dwong hen om na de bruiloft in Woerden neer te strijken maar gelukkig was er na acht jaar in Linschoten woonruimte. Daar groeiden hun drie kinderen en zes kleinkinderen op.

Na het pensioen werden de weken gevuld als oppas en met hobby's, mantelzorg en vrijwilligerswerk. De behoefte om achter de geraniums plaats te nemen hebben ze niet.

Shopbox

Meer berichten