Tijdens de jaarlijkse Korpsavond  van de brandweer Montfoort werden door burgemeester Petra van Hartskamp diploma's uitgereikt en jubilarissen gehuldigd. (Foto: Paul van den Dungen)
Tijdens de jaarlijkse Korpsavond van de brandweer Montfoort werden door burgemeester Petra van Hartskamp diploma's uitgereikt en jubilarissen gehuldigd. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Brandweer Montfoort sluit jaar af met korpsavond

Het sfeervol en warm ingerichte 't Achterhuis aan de Waardsedijk was zaterdag de locatie voor de jaarlijkse korpsavond van de Brandweer Montfoort.

Montfoort - Nagenoeg alle brandweermensen van de post Montfoort van de Veiligheidsregio Utrecht, al dan niet vergezeld van hun partners, waren naar deze avond gekomen. Onder het genot van koffie, thee en lekkere (gevulde) koeken vormden zij een gezellig samenzijn. Postcommandant Paul Ebskamp heette iedereen welkom op deze jaarlijkse korpsavond en gaf het woord aan burgemeester Petra van Hartskamp. "Het heeft wel wat, al die mannen en vrouwen in hun ceremonieel uniform", begon de burgemeester haar toespraak. Zij memoreerde een aantal incidenten die in 2019 hadden plaatsgevonden, waaronder de grote stalbrand. Daarna reikte zij diploma's en certificaten uit aan Quincy Vianen, Cornelis Dolderman, Jari van der Landen, Dion Vianen en Stef de Goeij. Gehuldigd voor hun aantal jaren in brandweerdienst werden Cornelis Dolderman (10 jaar), Jarno van Plateringen en Arjan van Dommelen (12,5) en Anne Fokkema (15 jaar). Verwacht wordt dat de nieuw te bouwen kazerne in de zomer van 2020 wordt opgeleverd aan de dan 90-jarige brandweer Montfoort.

Shopbox

Meer berichten