Provider Tweak activeerde bij de familie Van der Merwe de eerste glasvezelaansluiting in Montfoort. (Foto: Ebbes Fotografie)
Provider Tweak activeerde bij de familie Van der Merwe de eerste glasvezelaansluiting in Montfoort. (Foto: Ebbes Fotografie) (Ebbes Fotografie)

Eerste glasvezelaansluiting geactiveerd in Montfoort

Montfoort - Provider Tweak heeft vrijdag de allereerste glasvezelaansluiting geactiveerd in de gemeente Montfoort. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de realisatie van het glasvezelnetwerk in de gemeente.

Onder toeziend oog van wethouder ten Hagen, de ambassadeurs en E-Fiber werd de glasvezelaansluiting van de familie van der Merwe door provider geactiveerd. Familie van der Merwe is erg blij met de glasvezelverbinding: "De kosten zijn gelijk maar de snelheid levert ons zoveel voordelen op. Ik werk in de ICT en kan nu thuis programmeren zonder de beperking van snelheid. Ook mijn vrouw werkt regelmatig thuis vanwege de files. En nu kunnen mijn zoon en ik lekker gaan gamen met kerst!"

De komende weken activeren providers Trined en Tweak tientallen huishoudens. Ook de andere providers (Glasnet, MUltifiber, Onvi en SNLR) zullen snel starten met het activeren van hun klanten in de gemeente Montfoort.

Ook wethouder ten Hagen is ook enthousiast over aanleg en de eerste aansluiting. "Dankzij glasvezel gaat Montfoort mee in de ontwikkeling en komt zo ook op de kaart voor ondernemers. Het is bijzonder dat E-Fiber het risico heeft genomen om te starten met de aanleg, ondanks dat het benodigde aantal aanmeldingen tijdens de vraagbundelingscampagne niet werd bereikt. De belangstelling is er zeker, de eerste spijtoptanten melden zich alsnog aan. Voor moderne bedrijfsvoering is een snelle verbinding echt onmisbaar."

Na een intensieve vraagbundelingscampagne is aannemer BAM in april van start gegaan met het vraag-gestuurd aanleggen van het glasvezelnetwerk. Alle straten in de gemeente worden voorzien van glasvezelkabels. De huishoudens die een glasvezelabonnement hebben afgesloten, krijgen een aansluiting tot in het huis. Ook de graafwerkzaamheden in Linschoten zijn begonnen. Hiermee is de allerlaatste kans om kosteloos een aansluiting in huis te krijgen ingegaan. Wanneer er nog geen graafwerkzaamheden zijn geweest in een straat, kunnen de bewoners nog kosteloos meedoen. De laatste huizen worden halverwege 2020 aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk.

Shopbox

Meer berichten