Bakker Martin Lakerveld heeft de brood- en banketwinkel van Christine van Rooijen overgenomen. (Foto: Paul van den Dungen)
Bakker Martin Lakerveld heeft de brood- en banketwinkel van Christine van Rooijen overgenomen. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Opluchting na overname bakkerij Van Rooijen

Het was best spannend, maar vlak voor de jaarwisseling werd het een feit. De bakkerij van Christine van Rooijen is overgenomen en daarmee behoudt Montfoort zijn tweede bakker.

Montfoort - Martin Lakerveld is geen vreemde in de bakkerswereld. Zijn opa begon in 1955 een bakkerij in Lopikerkapel, die door zijn vader in 1994 werd overgenomen. Die moest in 2012 tijdens de crisis noodgedwongen de deuren sluiten. Ongeveer 3 jaar geleden kwam er in Vianen een pand vrij waar Martin een bakkerij begon. In februari 2019 nam hij de bakkerij van de firma Aelbers in IJsselstein over, een bedrijf dat daar al sinds 1894 is gevestigd. Ook de naam bleef behouden. Martin Lakerveld: "Via een vertegenwoordiger hoorde ik van de naderende sluiting van bakkerij Van Rooijen in Montfoort. Natuurlijk heb ik even getwijfeld of dat nog iets voor mij zou zijn, maar ik ben met Christine gaan praten.

Na een aantal gesprekken met terugkoppelingen naar onze financiële adviseurs, hebben wij de knoop doorgehakt en op 17 december een handtekening gezet." Christine zelf vond het toch wel een hele opluchting. ''Mijn grootste wens was altijd al, dat er hier een bakkerij kon blijven zitten. Ik blijf hier voorlopig nog boven wonen en verzorg de komende maanden het gebak. Later dit jaar ga ik gebak maken in IJsselstein."

Bakker Martin Lakerveld bakt zelf nog drie nachten per week. In IJsselstein is een aparte centrale broodbakkerij met vier bakkers en een aparte banketbakkerij met drie bakkers. Van daaruit worden door de chauffeur iedere ochtend vroeg de winkels in IJsselstein, Vianen en Montfoort bevoorraad. Martin Lakerveld: "Mijn verwachting is dat Montfoort groot genoeg is voor een tweede bakkerij. Dat wat Christine hier heeft opgebouwd en nagelaten wil ik zeker voortzetten. Natuurlijk is dat ook spannend. Ik wil zoveel mogelijk kwaliteit aan haar klandizie blijven leveren. Uiteraard komen er nu ook reeds bestaande producten uit het assortiment van bakkerij Aelbers in de schappen te liggen, maar dat vergroot alleen maar de keus. Ik hoor nu al klanten om koekjes vragen die hier gewoonlijk altijd lagen. Maar daarvoor vinden we zeker wel een oplossing."

Het is in ieder geval de bedoeling dat de winkel voorlopig nog de naam Van Rooijen blijft dragen. De nog flinke voorraad verpakkingsmateriaal zal eerst opgemaakt worden, voordat er nieuwe worden gedrukt. Christine is blij dat al haar personeel kan blijven en zij zelf de komende maanden nog regelmatig contact met haar dagelijkse klanten kan hebben. In de bakkerij wordt in ieder geval geen brood meer gebakken, omdat de apparatuur teveel verouderd is en aanpassing financieel niet haalbaar. Het is niet zo verwonderlijk dat tenslotte toch nog even de vraag opborrelt, of Martin in de toekomst ook oliebollen gaat bakken. Met een schuine blik op Christine antwoordt hij, dat zoiets alleen in goed overleg met haar zal gaan. De tijd zal het leren, voorlopig is dit een goed begin van 2020!

Shopbox

Meer berichten