Schade aan een van de kunstgrasvelden bij voetbalvereniging Montfoort SV'19. (Foto: Paul van den Dungen)
Schade aan een van de kunstgrasvelden bij voetbalvereniging Montfoort SV'19. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Vuurwerk oorzaak forse schade kunstgrasveld

Op oudejaarsdag is er door vuurwerk flinke schade ontstaan op een van de kunstgrasvelden van Montfoort SV'19.

Montfoort - Personeel van de Yellow Bellies dat die middag aanwezig was, werd door spelende kinderen gewaarschuwd en wist erger te voorkomen door het smeulende gras uit te trappen. Een stuk van bijna 30 vierkante meter is vernield. Voorzitter Ad Spruit sr.: "Wij zijn gelukkig verzekerd, maar er is ons wel voor ruim 25.000 euro aan schade toegebracht. Een aanzienlijke kostenpost. Wij hebben aangifte gedaan bij de politie, maar het zou mooi zijn als de daders zich alsnog komen melden."

In zijn toespraak tijdens de zaterdag gehouden nieuwjaarsreceptie benoemde Spruit sr. ook de toenemende overlast rond de sportvelden van Montfoort SV'19. "Begrijpelijk dat ouders hun zorgen daarover hebben geuit. De vereniging heeft maatregelen getroffen om deze overlast in ieder geval binnen de hekken te weren. Al vroeg in de namiddag baadt het sportcomplex in een zee van licht, maar wij hebben niet de mogelijkheid om ook buiten de hekken deze overlast te bestrijden. Daarom hebben wij ook de politie van deze drugsoverlast op de hoogte gesteld."

De aanvraag voor de verbouwing van de kantine en tribune aan de noordkant komt in februari in de gemeenteraad. Na goedkeuring zal er met de bouw worden begonnen.

Shopbox

Meer berichten