Wat De Wulverhorst bijzonder maakt is nu te lezen in een brochure die wordt overhandigd aan alle medewerkers, vrijwilligers en bewoners. (Foto: PR De Wulverhorst)
Wat De Wulverhorst bijzonder maakt is nu te lezen in een brochure die wordt overhandigd aan alle medewerkers, vrijwilligers en bewoners. (Foto: PR De Wulverhorst) (Foto: )

Verhaal De Wulverhorst een om trots op te zijn

De Wulverhorst is voor velen een vanzelfsprekendheid. Mensen wonen en werken er. Een ontmoetingsplek voor Oudewatenaren en niet weg te denken uit de stad. Maar wat maakt het bijzonder? Het woonzorgcentrum heeft het laten onderzoeken en optekenen in een brochure die wordt overhandigd aan alle medewerkers, vrijwilligers en bewoners: het 'Verhaal van De Wulverhorst'.

Oudewater - Bestuurder Joyce Jacobs: "Ik wilde graag eens het verhaal van ons woonzorgcentrum op laten
tekenen, de identiteit. Wat maakt De Wulverhorst?" Zij heeft hiervoor tekstschrijver Ellen van Leeuwen in de arm genomen. "Wanneer je in de organisatie werkt is het lastig een objectief beeld te schetsen, je hebt tenslotte belangen. Daarom heb ik Ellen hiervoor gevraagd."
Ellen van Leeuwen sprak met medewerkers, bewoners en familieleden. Ook burgemeester Pieter Verhoeve en wethouder Walther Kok schoven bij haar aan, net als huisarts dr. Karstens en twee predikanten uit Oudewater. Ellen sprak zo'n veertig mensen die op een of andere manier betrokken zijn bij De Wulverhorst. ''De gesprekken die ik met deze mensen voerde waren boeiend en soms zelfs ontroerend. De Wulverhorst blijkt een woonzorgcentrum om trots op te zijn!"
De tekstschrijfster bemerkte dat de medewerkers en cliënten van De Wulverhorst opvallend tevreden zijn over hun werk- of woonsituatie, wat komt door onder meer de kleinschaligheid, het zelfstandige karakter en de persoonsgerichte zorg. Daarbij blijkt De Wulverhorst een verbindende spil in de Oudewaterse samenleving.
'Het verhaal van De Wulverhorst' staat vol met citaten van medewerkers en cliënten. Volgens Ellen kan dit niet anders. "Deze mensen maken samen het verhaal van De Wulverhorst."
Joyce Jacobs is blij met het resultaat en ziet het als basis voor een succesvolle toekomst. "Met name mijn collega's wil ik laten zien dat ze werk doen waar ze heel trots op mogen zijn. De Wulverhorst staat als een huis.''

Shopbox

Meer berichten