Logo zenderstreeknieuws.nl


Kinderburgemeester Tijn Trijssenaar en voorzitter Arie Breur onthullen het bord 'Hospice'.  (Foto: Margreet Nagtegaal)
Kinderburgemeester Tijn Trijssenaar en voorzitter Arie Breur onthullen het bord 'Hospice'. (Foto: Margreet Nagtegaal) (Foto: Margreet Nagtegaal )

Nieuw Hospice Oudewater is een wonder

Donderdag 9 januari was het zover. Het nieuwe pand van Hospice Oudewater aan de Kerkwetering werd feestelijk geopend. Wat is het mooi geworden, dankzij een unieke samenwerking tussen ondernemers, gemeente en heel veel vrijwilligers. Het bijna-thuis-huis kan weer een bijzonder thuis bieden aan mensen en hun familie in de laatste fase van hun leven.

Oudewater – In de showroom van het naastgelegen autobedrijf Verweij werden alle genodigden gastvrij onthaald. Goede buren blijken ook hier goud waard. Voorzitter Arie Breur hield als eerste een indrukwekkende toespraak waarin hij nog eens de ontwikkelingen van het laatste half jaar de revue liet passeren. Een aaneenschakeling van saamhorigheid, betrokkenheid en grote inzet van vooral ondernemers in Oudewater. Arie Breur betitelde het met 'toen gebeurde een wonder'. De aankoop van het pand, de verbouwing en de aankleding zijn dankzij Oudewaterse ondernemers gerealiseerd. Ook wethouder Duindam, die de honneurs waarnam van burgemeester Groeneweg, was onder de indruk. Hij kende de nood binnen het bestuur om een nieuwe locatie te vinden. "Als gemeente voelden we ons ook verantwoordelijk voor het voortbestaan van het Hospice. Ook al is het een particulier initiatief." Duindam had in zijn leven wel vaker merkwaardige telefoontjes gehad. "Maar de top drie komt uit Oudewater." Toen het telefoontje kwam met een vraag 'hoe lang duurt het dat...' heeft de gemeente alle medewerking verleend die nodig was om snel het nieuwe Hospice te kunnen realiseren.

Na de toespraak van de locoburgemeester kreeg kinderburgemeester Tijn Trijssenaar de microfoon. "Mijn opa werkt hier als vrijwilliger. Iedereen verdient het om een goed einde van het leven te hebben," aldus Tijn. Hij mocht later samen met voorzitter Breur het nieuwe bord onthullen in de voortuin van het Hospice. Zijn vader, Sander Trijssenaar, kreeg ook het woord vanwege zijn rol in Steamwork/ Roparun. Voor het Hospice in Oudewater heeft Roparun ook een belangrijke bijdrage kunnen leveren door geld te doneren. Voor het nieuwe onderkomen hebben zij de inrichting van de derde gastenkamer gefinancierd. Ook voor het oude Hospice hadden zij flinke donaties kunnen doen. Het Hospice is grotendeels afhankelijk van donaties en sponsoren.

Voorzitter Ria Pollemans van Stichting Vrienden van het Hospice vertelde hierover in de laatste toespraak tijdens het formele gedeelte. "We doen veel om steeds weer geld te generen, een collecte, een sponsordiner en de gewone sponsoren." Hierna gingen alle genodigden naar het Hospice. De opening vond in drie delen plaats, het onthullen van het bord, het hijsen van de vlag en tot slot het openen van de deur door Simone Tesink. Het Hospice Oudewater mag zich gelukkig prijzen. Maar de indruk kan je niet ontgaan dat ze dat ook zijn en heel Oudewater met hen. Financieel is het nog steeds mogelijk en nu zelfs zo'n prachtig nieuw pand.

Shopbox

Meer berichten