Tijdens het 40-jarig jubileum van biljartvereniging De Dijketelg is Gerard Gerritsen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.  (Foto: Margreet Nagtegaal)
Tijdens het 40-jarig jubileum van biljartvereniging De Dijketelg is Gerard Gerritsen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Margreet Nagtegaal) (Foto: Margreet Nagtegaal )

'Vader' biljartvereniging koninklijk onderscheiden

Tijdens het 40-jarig jubileum van biljartvereniging De Dijketelg is Gerard Gerritsen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is al die 40 jaar voorzitter geweest.

Papekop – Het verenigingsjubileum werd zaterdag gevierd in de Dijketelg in Papekop, toen onverwachts burgemeester Wim Groeneweg ten tonele verscheen. Gerard Gerritsen is 40 jaar lang de voorzitter van de biljartvereniging geweest. "Iedereen vond hem geschikt, want alle leden toen stemden op Gerritsen. Hij is het 40 jaar gebleven." Burgemeester Groeneweg somde een aantal bijzonderheden op. "Hij is een soort vader van de vereniging. Hij heeft een open oor en hart voor iedereen." De jubilerende biljartvereniging heeft zijn lange bestaan te danken aan de inzet van Gerritsen. Het ledental varieerde door de loop van de jaren en is momenteel twintig. De prijzenkast puilt uit. Gerritsen heeft zich ingezet voor vele succesvolle toernooien. Ook is hij actief bij de WBB, de Verenigde Biljartverenigingen Woerden en omstreken, waarvan hij lid van verdienste is. "Meedoen is belangrijker dan winnen", is de leus van Gerritsen. "Hij is een eerlijk bestuurder, houdt met iedereen rekening, heeft veel geduld en is doortastend." Na deze lovende woorden werden hem de versierselen opgespeld.

Shopbox

Meer berichten