Om een Afrikaanse sfeer te creëren tijdens de dienst gaan de dames Afrikaans gekleed. V.l.n.r. Ria van den Heuvel, Anneke Jongerius en Karin de Goey van de commissie ZWO. (Eigen foto)
Om een Afrikaanse sfeer te creëren tijdens de dienst gaan de dames Afrikaans gekleed. V.l.n.r. Ria van den Heuvel, Anneke Jongerius en Karin de Goey van de commissie ZWO. (Eigen foto) (Foto: PR)

Ontmoetingskerk verlegt grens met Afrikaanse dienst

De commissie ZWO (Zending-Werelddiakonaat-Ontwikkelingshulp) organiseert een swingende Afrikaanse kerkdienst.

Oudewater – Alles in en rond de kerkdienst zal een Afrikaans tintje krijgen. "We gaan echt eens over onze eigen kerkgrenzen", vertelt Anneke Jongerius, voorzitter van de commissie. Er komt een Ghanese pastor spreken, Pastor Eric Donason. Hij neemt een gospelkoor mee uit Amsterdam waar hij zelf een gemeente leidt. Via een ander lid van de commissie, Ria van den Heuvel. kwamen ze met hem in contact. "Door mijn pleegzoon uit Liberia kom ik daar wel eens. Ik ervaar er veel meer blijdschap en alles is veel uitbundiger." Die sfeer hopen ze in Oudewater ook te creëren doordat de pastor veel mensen meeneemt. De zang wordt begeleid door een keyboard en tijdens de dienst is er gelegenheid om een getuigenis te geven of voorbede te laten doen. De liturgie zal ook heel anders zijn. De kinderen hebben tijdens de kinderkerk een eigen programma. Meisjes kunnen hun haar laten invlechten met kralen en jongens maken een echt muziekinstrumentje. Na de dienst kun je koffie en Afrikaanse thee drinken met Afrikaanse hapjes. De collecte is voor een project in Afrika. Op 2 februari om 10.00 in de Ontmoetingskerk. Westsingel 2. Van harte welkom!

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden