Bob Post en echtgenote Frieda Bremmer organiseren al vele jaren de maandelijkse Spirituele Beurs in Montfoort. (Foto: Paul van den Dungen)
Bob Post en echtgenote Frieda Bremmer organiseren al vele jaren de maandelijkse Spirituele Beurs in Montfoort. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Spirituele Beurs al vijf jaar in Montfoort

Met uitzondering van februari en de vakantiemaanden, organiseert Bob Post maandelijks de spirituele beurs in Zalencentrum St.Joseph in Montfoort. En dat nu al voor het vijfde jaar.

Montfoort - Zondagmorgen begint de beurs iets minder routineus dan gebruikelijk. De zaal is netjes ingericht met tafeltjes waarachter de verschillende mediums plaats hebben genomen. Ook Frieda Bremmer, de echtgenote van organisator Bob Post is aanwezig. Zij vertelt dat Bob vanmorgen op een glad weggedeelte met zijn fiets onderuit is gegaan en zich aan zijn verwondingen in het ziekenhuis laat behandelen. Wanneer hij even later met een dichtgeplakte wenkbrauw binnenkomt en iedereen persoonlijk begroet voel je de rust weerkeren. Bob en de spirituele beurs zijn een twee-eenheid en hij is daarmee de drijvende kracht. Aan de meeste tafeltjes zijn de verschillende mediums aan het werk met de geïnteresseerde bezoekers. Zo kan er een paragnost, numeroloog of magnetiseur worden geraadpleegd, maar men kan ook een stoelmassage of een reikibehandeling ondergaan of een zielstekening laten maken. Frieda Bremmer maakt deze tekeningen, waarbij de bezoeker de gewenste kleuren wax uitzoekt, die door verhitting op papier worden aangebracht. Frieda: "20 Jaar geleden leerde ik dit van een vriend kennen, evenals het gebruik van tarotkaarten. De mensen die hier komen zijn op zoek naar iets. Een bezoek aan de beurs geeft ze vaak een duwtje in de rug en vinden zo wat ze nodig hebben. De zielstekening die tijdens het gesprek met mijn klant ontstaat gaat over het heden en niet de toekomst of verleden." Simone van Hazendonk uit Harmelen geeft hier voor het tweede jaar reikimassage. Ook zij is blij met het aantal bezoekers en spreekt zelfs van een vaste klantenkring. Organisator Bob Post, tevens magnetiseur, werkt daarnaast met klankschalen en mineralen. Hij kwam zeven jaar geleden in contact met Nanda van de Veer, nadat organisator Paul Bregman hiermee was gestopt. "Ik moest even zoeken naar de juiste formule, maar inmiddels zijn we hier, bijna maandelijks, alweer vijf jaar te vinden."

Het is goed te merken dat de tv-mediums zijn verdwenen. Door deze ontwikkeling trekken met name de regionale beurzen, veel meer bezoekers dan voorheen. Ook op de maandelijks Spirituele Beurs in Montfoort is dat goed te merken. Bij sommige mediums staan de mensen in de rij. De mens blijft zoeken naar wat er tussen hemel en aarde te vinden is. In verband met het komende carnaval is er in de maand februari geen beurs. De eerstvolgende spirituele beurs is op 15 maart van 12 tot 17 uur, opnieuw in het St. Joseph.

Shopbox

Meer berichten