GroenWest start met verloten van woningen

Montfoort / Regio - Woningcorporatie GroenWest start met het verloten van een aantal sociale huurwoningen, omdat woningzoekenden met een korte inschrijfduur moeilijk of zelfs niet in aanmerking komen voor een woning. ''Daarom zetten wij loting in om de slaagkans van deze woningzoekenden te vergroten.''

Lange wachttijden en regels zorgen ervoor dat het moeilijk is om een passende woning te vinden. GroenWest zet vanaf deze maand loting in om de slaagkansen voor woningzoekenden met een korte inschrijfduur te vergroten. Bij verloting wordt namelijk niet gekeken naar de inschrijfduur van de woningzoekende. Bij deze woningen geldt nog steeds dat de huurprijs moet passen bij het inkomen. Voor middeninkomens (met een inkomen tussen €39.055 en €43.574) ligt hier ook een kans: zij kunnen meedoen met de loting van woningen met een huurprijs boven €663,40.

GroenWest streeft ernaar om in 2020 ongeveer 10% van de woningen die op WoningNet worden aangeboden te verloten. De loting-woningen worden geadverteerd via www.woningnetregioutrecht.nl onder het menu 'loting'.

Bij het verloten van woningen zijn inschrijfduur, lokale binding en urgentie niet van invloed. Wel gelden de inkomenseisen en moet voldaan worden aan de bezettingsnorm (huishoudgrootte passend bij de woning). Ga voor meer informatie naar www.groenwest.nl/loting.

Shopbox

Meer berichten