Inspiratie


Foto:
Column: Wethouder(s)

Inspiratie

Als klein jongetje vond ik het altijd machtig inspirerend om bij mijn vader op zijn hobbyzolder te zijn. Mijn vader was een kunstenaar met hout, en afgestudeerd econoom. Hij bouwde voor mij een kruisboog met echt trekker mechanisme en we hebben samen op die zolder een Canadese kano gebouwd. Slechts twee voorbeelden. Nu is hij 84 en nog vitaal, maar met hout werken doet hij niet meer.

Ik blijf de mensen om mij heen om hulp vragen

Ik wel. Ik ben mijn woonhuis van fundering tot nok aan het verbouwen. Regelmatig loop ik tegen zaken aan die ik voor het eerst moet doen. Daarbij ben ik groot aanhanger van het "Pippi-principe": ik heb het nog nooit gedaan, dus ik zal het wel kunnen. Het is natuurlijk wel verstandig om je een beetje in te lezen in onderwerpen als "hoe leg ik een opvoer installatie aan", of vloerverwarming of hoe leg ik een zwaluwstaartvloer, etcetera. Hoewel lezen? Mijn vader kan ik hiervoor niet raadplegen, en een goed alternatief is dan YouTube. Echt, alles wordt daar uitgelegd. Dat maakt toepassing van het Pippi-principe binnen redelijke risico-marges mogelijk.

Veel leuker was vanzelfsprekend de tijd dat ik de kunst van mijn vader afkeek en hij mij uitleg gaf. Want het mag dan technisch allemaal wel duidelijk worden uit die filmpjes, en soms zit er zelfs een vleugje humor in, het er samen over hebben is ver te zoeken. En dus kom je ook niet tot andere gesprekken over heel andere onderwerpen. Al met al nuttig, maar een nogal platte vorm van inspiratie, die, als dit je enige informatiebron is, niet leidt tot nieuwe creativiteit.
Ik blijf dus, ondanks al die fijne YouTube filmpjes de mensen om mij heen om hulp vragen. Menselijk contact is toch uiteindelijk veel warmer en, wie weet, doe ik zomaar nieuwe inspiratie op.

wethouder Bob Duindam - Oudewater

Shopbox

Meer berichten