De organisatoren van het IJsselweekend op de IJsselkade, waar straks het muziekpodium komt te staan. (Foto: Paul van den Dungen(
De organisatoren van het IJsselweekend op de IJsselkade, waar straks het muziekpodium komt te staan. (Foto: Paul van den Dungen( (Foto: Paul van den Dungen)

IJsselweekend in Montfoort wordt uniek evenement

Er is al veel vaker over nagedacht, maar tot een uitvoering van plannen kwam het nooit. Een activiteit op de Hollandse IJssel, een weekend lang met voor elk wat wils. De plannen zijn in een vergevorderd stadium.

Montfoort - Een werkgroep met leden van Lions 't Stigt en de Stichting Tent Activiteiten Montfoort (STAM) is al enige tijd bezig met het voorbereiden van een eerste editie van het IJsselweekend dat op 26 en 27 juni 2020 moet gaan plaatsvinden. Jeroen Papenhuijzen van de Lions: "Bij ons ontstond het idee om een IJsselconcert te organiseren met een klassiek repertoire en gekoppeld aan een goed doel. Dit jaar is dat ALS. De mensen die deze ziekte treft willen we hiermee graag een steuntje in de rug geven. Montfoort kent veel themafeesten, maar klassieke concerten op de Hollandse IJssel zijn er nog niet." De organisatie is van plan op die vrijdagavond vanaf 18.00 uur tot aan het einde van de avond met pianomuziek, strijkers maar ook opera en jazz ten gehore te brengen. Mireille Veldman van de Lions: "Wij hopen dat de inwoners van Montfoort en omgeving de klassieke muziek in hun hart sluiten."
Na kennismaking met een breed klassiek repertoire en veelal humoristische opera, wordt afgesloten met Late Summernight Jazz, waarmee onder het genot van een hapje en een drankje de avond wordt besloten." Dit jaar staat het podium op de plek van de voormalige muziektent naast de brug aan de IJsselkade (Kippenkaai). De SWOM, Eet met je Hart en de Watersportvereniging zijn benaderd om te helpen ook de ouderen uit Montfoort, Linschoten en Oudewater op een boot een fijne avond te laten beleven. Het is voor het eerst dat in Montfoort een evenement op en rond de IJssel wordt georganiseerd. Zowel met de burgemeester, gemeenten, Stichtse Rijnlanden, Rijkswaterstaat en andere overheidsinstanties wordt afgestemd om dit alles rond te krijgen. Het is de bedoeling dat het evenement vaker terugkomt.
Ad Spruit: " Het is een uniek evenement. Ook op zaterdag klinkt er live muziek over de IJssel, maar eerst gaan we spektakel maken met 'Ter land ter Zee & over de IJssel'. Meedoen is al bijzonder, maar wie het snelst bij de bel is, wint een mooie prijs."
Om dit alles mogelijk te maken is geld, middelen en hulp nodig. Die zijn er nu nog niet. De organisatie zoekt bedrijven die als 'Founder' (grondlegger) willen helpen dit festijn van de grond te krijgen. Daarnaast worden er arrangementen verkocht, verzorgd door het Oude Stadhuis. Bijvoorbeeld een 3-gangen diner rang, pal voor het podium. Tafels hiervoor zijn in de verkoop. Kijk op www.montfoorttickets.nl. Gaat het evenement niet door, dan krijg je het geld retour.
 

De website www.ijsselweekend.nl is net in de lucht, maar er is nog geen logo. Dus ontwerp een mooi en pakkend logo voor zowel IJsselweekend als IJsselconcert. Graag vóór 29 februari in te sturen naar info@ijsselweekend.nl. De winnaar wordt beloond met een tablet.

Shopbox

Meer berichten