Een voorbeeld van archeologisch proefsleuvenonderzoek, zoals dat ook in Oudewater plaatsvindt op het Oranje Bolwerk. (Foto: BAAC)
Een voorbeeld van archeologisch proefsleuvenonderzoek, zoals dat ook in Oudewater plaatsvindt op het Oranje Bolwerk. (Foto: BAAC) (Foto: )

Archeologisch onderzoek gestart op Oranje Bolwerk

Op het terrein dat gebruikt werd voor evenementen in Oudewater, het Oranje Bolwerk, zijn maandag 3 februari werkzaamheden gestart. Het gaat om nader archeologisch onderzoek.

Oudewater - De gemeente Oudewater verwacht namelijk op deze plek resten te vinden uit de late middeleeuwen en daarna. Het gaat om resten waaruit blijkt dat hier mensen hebben gewoond of gewerkt, resten van vestingwerken en overblijfselen van handwerk van personen of bedrijven zoals potten en scherven.
Eerst worden in het kader van de voorbereidende werkzaamheden door de aannemer markeringen aangebracht voor de te graven sleuven. Daarna wordt een deel van de bestrating verwijderd. Parkeren op het terrein is vanaf woensdag 5 februari niet meer mogelijk tot en met 20 februari.
Donderdag begint volgens planning een archeologisch bureau met het maken van twee zogeheten 'proefsleuven'. Twee stroken grond worden afgegraven tot net boven de laag waarin de archeologische resten zitten. In eerder onderzoek is hiervoor de juiste diepte vastgesteld. Uiterlijk woensdag 20 februari zijn de werkzaamheden afgerond en worden de afgegraven stroken grond weer bestraat.

Shopbox

Meer berichten