Is de Eiber de nieuwe plek voor een ontmoetingscafé? Als het aan Wim van Rooijen ligt wel. (Foto: Margreet Nagtegaal)
Is de Eiber de nieuwe plek voor een ontmoetingscafé? Als het aan Wim van Rooijen ligt wel. (Foto: Margreet Nagtegaal) (Foto: Margreet Nagtegaal )

Nieuw plan voor echt Ouderencafé in Oudewater

Veel mensen voelen zich eenzaam en zitten dagen alleen thuis. Een vrijblijvende ontmoetingsplek zou kunnen helpen.

Oudewater – Er wordt al veel gedaan in Oudewater om het probleem eenzaamheid aan te pakken. Kerken, zorginstanties en allerlei verenigingen hebben al veel clubjes en georganiseerde activiteiten opgezet. Op een bepaalde middag of dag ga je er naar toe en je ontmoet er mensen met dezelfde interesses en achtergrond. In gesprek met Wim van Rooijen, die het initiatief neemt voor een nieuwe ontmoetingsplek voor ouderen, begrijp je dat zijn motivatie een andere is. "Het moet een plek worden waar mensen zomaar binnen kunnen wandelen. Op meerdere dagen per week en geheel vrijblijvend. Mensen kunnen komen en gaan, je hoeft je niet aan te melden. Een plek waar iedereen welkom is ongeacht kerkelijke achtergrond of reden. Als je behoefte hebt aan gezelligheid en aanspraak ben je welkom."
Het liefste zou Wim van Rooijen dit realiseren in de Klepper, maar de plannen om dit om te vormen tot Huis van de gemeente zijn nog in de beginfase. Hij wil daarom graag al starten met deze ontmoetingsplek in de Eiber. In de Eiber is het wellicht mogelijk om een aantal dagen vast te kunnen beschikken over een ruimte. Daarover zijn al contacten geweest met de gemeente, maar nog geen toezeggingen gedaan. In veel andere gebouwen in Oudewater is het moeilijk om een aantal dagen per week de inloop te realiseren omdat er ook veel andere activiteiten plaatsvinden. "Ik wil graag starten met twee hele dagen. Van 10.00 tot 16.00. Uiteindelijk zouden het er drie kunnen worden." Het liefste wil hij met minimale kosten gaan draaien. "Je kunt er zelf heen komen maar ook met een groepje afspreken bijvoorbeeld. Wellicht komen er ook mogelijkheden om iemand thuis op te halen. "De touwtrein zou een prachtig middel kunnen zijn."
Om deze ontmoetingsplek te kunnen realiseren heeft Wim nog wel wat helpende handen en meedenkers nodig. Als dit idee je aanspreekt neem dan contact met hem op. Via email wvanrooijen@hetnet.nl of bel 562563.

Shopbox

Meer berichten