Carlos en Dennis, Ad Vergeer, Party dj Marco en Ton van der Lit zijn ook dit jaar weer op het feest. (Foto: Paul van den Dungen)
Carlos en Dennis, Ad Vergeer, Party dj Marco en Ton van der Lit zijn ook dit jaar weer op het feest. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Iedereen feest mee met Cas en Boellee

Radio Stad Montfoort (RSM) begon in 2004 met het uitzenden van een carnavalsprogramma, toen nog vanuit de radioruimte bij het zwembad. Nu, 16 jaar later is dit nog steeds de ouverture op het naderende carnaval in Knopengein.

Montfoort - Ad Vergeer is in die jaren ooit begonnen met het draaien van carnavalsmuziek op RSM. Carlos Vergeer en Dennis Boele zijn allebei helemaal verzot op carnaval, waarvan Dennis het in 2017 zelfs tot stadsprins van Les Boutonniers heeft gebracht. Vanaf de tweede week van januari draaien zij iedere zondag in het programma 'Zondagmorgen Vitaminen' de nodige carnavalsmuziek. Eveneens zestien jaar oud is het Letterspel, dat tijdens het programma wordt gespeeld. Luisteraars die denken het juiste woord te hebben gevonden bellen dan naar de radio, waar Wil Boele en Tom van der Lit ook al 16 jaar het belteam vormen. Afgelopen zondag werd in het tweede deel van de uitzending door Ad Vergeer de Party DJ Marco geïnterviewd, die afgelopen weekend ook al optrad tijdens Kleintje Carnaval. Het grootste evenement is natuurlijk 'Feest mee met Cas en Boellee' dat ook al 16 jaar wordt gehouden. Carlos: "We zijn met dat programma al geweest in Het Hemeltje, bij MSV'19 en in De Plaats, maar de laatste jaren is het St. Joseph onze thuishaven." Ieder jaar wordt het festijn groter. Dit jaar zijn er al 30 teams ingeschreven voor de pubquiz. Tot nu toe het hoogste aantal ooit.
Aan het evenement hebben Carlos en Dennis al jarenlang ook een goed doel gekoppeld en dat is de organisatie van de VOM. Maar, zegt Dennis, "Toch kan een middag als deze, die helemaal gratis en voor niets aan de carnaval minnende inwoners van Knopengein en omstreken wordt aangeboden niet zonder sponsors bestaan. De Carnavalshal uit IJsselstein stelt het springkussen voor de kinderen beschikbaar. De koffie en thee komen van Marcel Peters, bakkerij Aelbers zorgt voor wat lekkers en de hapjes zijn van de Jumbo en de Albert Heijn." Het kan bijna geen toeval zijn dat het feest van Cas en Boellee op 16 februari wordt gehouden, want 16 is dit jaar het magische getal.

Feest mee met Cas en Boellee is dit jaar op zondag 16 februari in het St. Joseph. De zaal gaat open om 12.00 en het programma duurt tot ongeveer 18.30 uur. Met de grote pubquiz met mooie prijzen en optredens van Party DJ Marco, De Havenzangers, ZWUP en Marco den Hollander belooft het weer een geweldige middag te worden. Toegang is gratis. Plaats genoeg voor de hele familie en men heeft geen oppas nodig. Voor de kinderen is er een crèche met schminken en een groot luchtkussen.

Shopbox

Meer berichten