Prins Martinus van de Blauwbaadjes met zijn hofdames Inge van Baaren en Iris Blom. (Foto: Tom Bode)
Prins Martinus van de Blauwbaadjes met zijn hofdames Inge van Baaren en Iris Blom. (Foto: Tom Bode) (Foto: Tom Bode)

Meedoen is belangrijker dan winnen voor Prins Martinus

Het was een complete verrassing voor Martijn Hoogenboom (26) toen hij vorig jaar zomer tot Prins Carnaval werd gekozen. Martijn is van kleins af aan actief geweest op carnaval. "Ik vind het supervet dat ik dit jaar Prins Carnaval ben."

Oudewater – Met een smoesje was hij naar de kantine van FC Oudewater gelokt. Op de vraag of hij er er een nachtje over wilde slapen zei hij spontaan "We gaan het gewoon doen!" Zijn agenda staat vanaf januari boordevol. Prins Martinus koos voor het motto sport en spel met als thema 'Meedoen is belangrijker dan winnen'. De kinderen en de scholen worden volop betrokken bij alle carnavalsactiviteiten. Vanwege de vakantie worden scholen al op 14 februari bezocht. Sjors van Zandwijk, die vanuit de Raad van 11 in de kindercommissie zit, vertelt dat kinderen steeds beter aan hun trekken komen. "Kleintje Carnaval Light in Het Muziekhuis bevalt heel goed. Dit jaar voor de derde keer. Vorig jaar waren er al 65 kinderen en dit jaar mogelijk meer." Bij de carnavalsoptocht op zaterdag stromen de kinderen in op de Kolkbrug en mogen met de wagens mee de markt op. "We willen de kinderen er graag bij!"
Eigenlijk is er voor alle doelgroepen wel wat georganiseerd, van de oudjes in de Wulverhorst tot en met een echte Ladies Night. Prins Martinus ziet zelf drie hoogtepunten waar hij naar uit kijkt. De sleuteloverdracht op het Oude Stadhuis, de optocht en de Carnavalsmis in de Franciscuskerk. "De kerk zit dan stampvol en de stemming is feestelijk, maar ook serieus. Het carnavalskoor van 72 leden geeft je kippenvel." Volgens de Prins komt alles goed! Ook met de commotie die is ontstaan over de geluidsnorm tijdens de carnavalsoptocht. "De regels zijn niet veranderd. Ze zijn ook in alle gemeentes hetzelfde, en overal wordt er op gecontroleerd. Dit jaar en de komende jaren staat er in Oudewater voor het eerst een boete op een overtreding en wij vinden het jammer dat dit niet regionaal is afgestemd. We zijn met alle deelnemers van de optocht in gesprek en hopen dat iedereen zich gewoon aan de norm houdt. Het feestje zal er niet minder om worden."

Het carnaval in Uivergein breekt weer los. Prins Martinus koos voor het thema Meedoen is belangrijker dan winnen, want meedoen vindt hij het belangrijkste. De canavalsoptocht heeft een verdubbeling van het aantal wagens. Er zijn een aantal nieuwe of vernieuwde activiteiten zoals Uivergeins Got Talent en het sport- en spe evenement de Kroegen estafette die langs zes Uivergeinse kroegen voert. Op maandag is een marathonfeest van 14.00 tot 22.00. Alle details en informatie op de website of in de De Uivergeiner.

Shopbox

Meer berichten