Cor Vink overhandigt namens het Streekfonds Rabobank een cheque aan voorzitter Bert Jansen en penningmeester Kpt ter Zee Jorn Bleijs van Stichting Veteranen Lopikerwaard. (Foto: Paul van den Dungen)
Cor Vink overhandigt namens het Streekfonds Rabobank een cheque aan voorzitter Bert Jansen en penningmeester Kpt ter Zee Jorn Bleijs van Stichting Veteranen Lopikerwaard. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Financiële steun voor boekje 75 jaar Bevrijding

De Stichting Veteranen Lopikerwaard (SVL) wil dit jaar bij de viering van 75 jaar bevrijding een boekje uitgeven met daarin verhalen van veteranen uit de Lopikerwaard.

Montfoort - De stichting zoekt daarom naar veteranen die over hun uitzending en ervaringen willen vertellen. Een missie is vaak 95% van de tijd afwachten en levert niet altijd spannende verhalen over gevechtsacties op. Bert Jansen, voorzitter van de SVL: "Wij zijn op zoek naar veteranen van alle krijgsmachtonderdelen - Landmacht, Luchtmacht, Marine en Koninklijke Marechaussee- en van elke missie of uitzending. Zijn er nog WO-II veteranen in onze regio of van de Politionele Acties, Nieuw Guinea, Korea, Libanon, Irak of van Bosnië, Kosovo, Afghanistan, Mali of een van de andere 130 missies waaraan Nederlandse militairen hebben deelgenomen?"
"De vandaag door Cor Vink, namens het Streekfonds van de Rabobank aangeboden cheque is een welkome aanvulling op de kosten die het maken van dit boekje met zich meebrengt", zegt penningmeester Jorn Bleijs. Het boekje wordt straks verspreid op scholen.

Wilt u uw verhaal vertellen, neem dan contact op met Jorn Bleijs op 06-51011492 of via info@veteranen-lopikerwaard.nl

Shopbox

Meer berichten