Foto: archief Paul van den Dungen
Foto: archief Paul van den Dungen (Foto: Paul van den Dungen)

In herinnering Bernhard Weber (1941 - 2020)

Montfoort - Ruim 30 jaar zette hij zich fanatiek, maar sportief in als coach bij de Montfoortse Hockeyclub. Nog meer bekend was hij als vrijwilliger bij de Oudheidkamer van Montfoort. Door Bernhard en zijn mede-vrijwilligers, Theo Stolker en Fré Doop, werden tal van exposities ingericht.

Met de streekarchivaris Frank van Rooijen bouwde hij een stevige band op. De in Utrecht geboren Weber had in Montfoort een groot netwerk en zorgde dat de stad regelmatig positief in het nieuws kwam. Ook prikkelde hij de Montfoortse bevolking om zich meer in plaatselijke oudheden te verdiepen. Iedere dinsdagochtend was hij in de Oudheidskamer onder de gewelven van het Huis van Montfoort te vinden. Hij kon zijn hobby en werk niet loslaten. Hij heeft er mede voor gezorgd dat vorig jaar de Stichting Oud-Montfoort werd opgericht, al vond hij het moeilijk dat de historie van Montfoort en Linschoten bij de gemeente een ondergeschoven kindje was.

Bernhard was een bekwaam, vriendelijk, onvermoeibaar, spontaan en gastvrij mens. Recht door zee. Maar vooral een enthousiast leermeester voor historisch Montfoort en Linschoten. Vorig jaar werd hij op zijn ziekbed nog benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zijn ziekte leek daarna stil te staan en een wonderbaarlijke opleving volgde. Nog drie maanden heeft hij genoten van alles wat het leven hem nog te bieden had, tot hij op 9 februari overleed.

Shopbox

Meer berichten