Rob en Ronald van den Berg geven de Stadskelder na kleine renovatie de nieuwe naam 'Brasserie Broers'.  (Foto: Paul van den Dungen)
Rob en Ronald van den Berg geven de Stadskelder na kleine renovatie de nieuwe naam 'Brasserie Broers'. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Brasserie Broers nieuwe Stadskelder

Het is veel Montfoorters al opgevallen, de Stadskelder is aan het verbouwen. Wat gaan ze doen? Kunnen we weer gaan snacken of gaan ze gewoon wat uitbreiden. Nieuwsgierigheid alom, maar het antwoord is even simpel als verrassend.

Montfoort - Inderdaad wordt er binnen in de gewelven van de Stadskelder met man en macht gewerkt. Op social media werd er al het nodige over gezegd en geschreven, maar het is altijd beter om het verhaal uit de monden van Ronald en Rob van den Berg zelf te horen. Daarvoor maken we even nog gebruik van de friteszaak even verderop in de Hoogstraat. Ronald: "Zolang de Stadskelder nog door verbouwingswerkzaamheden is gesloten, gebruiken we deze ruimte nog voor het klaarmaken van bestellingen en onze cateringactiviteiten. Maar straks gebeurt dat allemaal weer gewoon vanuit de oude vertrouwde locatie."
Het meest opvallende is wel de verandering van naam. Rob zegt daarover: "Vreemd genoeg, maar er is bij de gasten regelmatig verwarring over de naam de Stadskelder en Het Oude Stadhuis. Over en weer ontvangen wij gasten die eigenlijk voor de ander zijn bestemd. Daarom hebben we na 51 jaar besloten om de naam van de Stadskelder om te dopen in Brasserie Broers. Op zich geen vreemde keuze vinden wij, want we zijn en blijven natuurlijk broers.''

De Stadskelder begon in 1969 als een cafetaria en is sinds 2011 een restaurant. Maar vanaf maart hebben de gebroeders Rob en Ronald van den Berg hun gasten nog meer te bieden. Op dit moment wordt er een geheel vernieuwde keuken geplaatst. Daarnaast krijgt het interieur een opfrisbeurt, maar daarvoor moet het pand wel tijdelijk worden gesloten, zodat alle werkzaamheden in een keer kunnen worden uitgevoerd. "Wij blijven de vertrouwde kwaliteit en gastvrijheid bieden en dat tegen een goede prijs. No nonsens gerechten, klassiek met een moderne touch en met daarbij een mooi glas wijn of een lekker biertje."

Het is de bedoeling van Brasserie Broers om de gasten zich thuis te laten voelen, zich te laten verrassen en ook hun kinderen te laten vermaken, zodat uiteindelijk iedereen kan genieten. Vanuit de ruimtelijke ontvangst is er zicht op de keuken. In afwachting van de maaltijd kan er aan de bar bijvoorbeeld een aperitief worden gedronken. Naast de activiteiten in de Brasserie, blijven de beide broers hun catering- en maaltijdservice bieden, zodat mensen ook in hun eigen omgeving heerlijk kunnen eten. Brasserie Broers is zeven dagen per week geopend. De keuken is open van 09.00 uur tot 21.00 uur wat betekent dat er ook gelegenheid is om te komen ontbijten. Na de winterperiode gaat ook het terras, net uitzicht op de Hollandse IJssel, weer open, terwijl overnachtingen in Het Torentje mogelijk blijven. Na de heropening komen er seizoensgebonden gerechten, een maandmenu en verschillende acties. Als alles volgens plan verloopt opent Brasserie Broers begin maart haar deuren en wordt iedere gast begroet met een gratis glas cava.

Shopbox

Meer berichten